mogelijk cda gb en vvd in olst wijhe

Een coalitie van het CDA, Gemeentebelangen (GB) en VVD. Dat is volgens informateur Eddy van Hijum de coalitie die het meest kans van slagen heeft in Olst-Wijhe. De informateur presenteerde maandagavond zijn bevindingen.

Aangezien de VVD, GB en D66 allemaal de huidige coalitie van CDA en PvdA niet aan een meerderheid willen helpen, zijn er sowieso drie partijen nodig om een coalitie te vormen. D66 viel voor CDA, GB en VVD af omdat de democraten volgens de partijen nog niet genoeg ervaring zou hebben op bestuurlijk niveau. De partij kwam deze verkiezingen vanuit het niets op drie zetels.

De partijen gaan nu met elkaar in gesprek om te kijken of zij een coalitie kunnen vormen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.