maatman met pijn in hart weg bij rohda

“Ik wilde helemaal niet weg bij Rohda Raalte en voor een andere club was ik ook zeker niet weggegaan”, zegt Rohda Raalte-trainer Kick Maatman een dag nadat bekend is dat hij de nieuwe trainer van de beloften van Go Ahead Eagles is. “Maar dit is Go Ahead Eagles. Het is ook nooit een geheim geweest dat ik hier heel graag heen wilde. Dat het een jongensdroom is die uit komt, klinkt misschien een beetje te cliché. Maar het is wel een hele mooie stap in mijn trainerscarrière.”

De 35-jarige Deventenaar wordt komend seizoen de schakel tussen de selectie van het eerste elftal en de A-jeugd van de club waar hij vijf jaar lang in de jeugd voetbalde en ook nog eens drie jaar jeugdtrainer was. “Ik werd ongeveer een maand geleden benaderd door John Oude Wesselink (manager technische zaken bij Go Ahead Eagles, red.). Ik was natuurlijk direct enthousiast en wilde graag het plan aanhoren. Ik heb dit altijd in mijn hoofd gehad en op dit moment leeft het natuurlijk helemaal in Deventer. Daar word je gewoon door gepakt en daar wil ik graag instappen. Het is een prachtige stap in mijn carrière.”

Rohda Raalte

Maatman tekende vorig jaar nog een contract voor twee jaar bij de Hoofdklasser in Raalte. “Rohda zit nu natuurlijk in een hele vervelende situatie”, zegt Kick enigszins bedrukt. “Dat begrijp ik heel goed en dat vind ik heel vervelend. Een goede opvolger vinden op zo’n korte termijn is heel lastig. Maar Go Ahead Eagles is een te mooie kans om te laten schieten. Bij de contractbespreking vorig jaar heb ik tegen voorzitter Paul Ruiter en Gerard Marsman ook gezegd dat mocht Go Ahead Eagles interesse hebben, dat ik daar dan wel over na wilde denken. Dat hebben we toen ook afgesproken en Rohda Raalte heeft de afgelopen periode dan ook alle medewerking verleend. Gerard heeft mij zelfs nog geholpen met de besprekingen met Go Ahead Eagles.”

Niet alleen het bestuur van Rohda Raalte vindt het jammer dat de oefenmeester aan het einde van dit seizoen vertrekt, ook de eerste selectie zag de geliefde trainer graag aanblijven. “Toen ik het vertelde merkte ik wel dat de jongens niet blij zijn. Veel jongens hebben ook tegen mij gezegd dat ze het jammer vinden. Dat is natuurlijk een enorm compliment. Maar ze gunnen het me allemaal wel. Ik was graag doorgegaan bij Rohda, maar een duobaan was niet mogelijk. Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad in Raalte en ik heb hier altijd heel prettig kunnen werken. Ik vertrek dan ook met pijn in het hart. Maar je moet soms keuzes maken.”

Nieuwe trainer

Rohda Raalte moet nu dus op zoek naar een nieuwe trainer. Eerder werd al bekendgemaakt dat Hans Nijboer assistent-trainer wordt van het eerste elftal. Tom Maatman, de broer van Kick, gaat volgend jaar de jeugd van de Rohda trainen. Heb jij een idee wie Kick op gaat volgen of heb je een suggestie? Reageer dan onder dit artikel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.