maak je eigen keramische ei

Keramiste Liesbeth Dul-de Boer geeft op 2de Paasdag twee workshops eieren maken in het Nationaal Tinnen Figuren Museum, Markt 1, in Ommen. De eerste workshop begint om 13.30 uur en de tweede om 14.30 uur.

Deelnemers maken onder haar leiding een keramisch ei van ongeveer 7 cm groot, dat in de weken daarna twee keer wordt gebakken en geglazuurd. Na twee weken kunnen de deelnemers hun eigen kunstwerk afhalen in het museum of laten opsturen.

De kosten van de workshop bedragen € 5,- Dit bedrag wordt gedoneerd aan een tehuis op Haïti; het eiland dat in 2010 door een zware aardbeving werd getroffen. Liesbeth heeft een sterke band met het Caraïbische gebied omdat zijzelf vijf jaar op Sint Maarten woonde.

Op de tentoonstelling ‘de mooiste Paaseieren’, staan naast ontroerend mooie eieren ook een collectie van 260 eierdopjes die de moeder van Liesbeth tijdens haar leven verzamelde.

Het Tinnen Figuren Museum is op beide Paasdagen geopend van 13.00 – 17.00 uur. Laat u behalve door de Paastentoonstelling ook verrassen door de tentoonstelling ‘200 jaar koninkrijk, van 2 naar 17 miljoen’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.