laatste open dag windesheim van schooljaar

Windesheim houdt de laatste open dag van dit schooljaar op vrijdag 4 april. Deze dag is extra belangrijk voor examenkandidaten. Zij moeten zich namelijk dit jaar al voor 1 mei aanmelden voor een opleiding in verband met de verplichte Studiekeuzecheck. De hogeschool biedt daarom hen en uiteraard alle andere studiekiezers tijdens de open dag diverse voorlichtingsactiviteiten aan zodat een passende studiekeuze gemakkelijker wordt. De dag vindt plaats van 13.00 tot 19.00 uur op de Campus in Zwolle.

Dit jaar moeten aankomend studenten voor het eerst deelnemen aan de verplichte Studiekeuzecheck voordat ze kunnen starten met een bacheloropleiding van Windesheim. Ze maken eerst een online vragenlijst en krijgen een check bij de gekozen opleiding. Elke deelnemer krijgt uiteindelijk een individueel advies over zijn of haar match met de opleiding. De Studiekeuzecheck geeft een goed beeld van de kansen op succes in een studie en ondersteunt bij het kiezen van een opleiding die past bij de interesses, kwaliteiten en motivatie van de scholier.

Programma open dag

Op de informatiemarkten verspreid over de campus, kunnen de scholieren voor persoonlijke voorlichting terecht bij docenten en studenten en kennismaken met de ruim vijftig voltijdopleidingen. Ze kunnen verschillende voorlichtingsrondes en workshops volgen. Op het studiekeuzeplein krijgen scholieren studiekeuzeinformatie en kunnen ze een gratis studiekeuzetest maken.

Daarnaast is er op het Onderwijsplein informatie over persoonlijke studiebegeleiding, studiefinanciering, studeren in het buitenland, studentenadministratie en huisvesting beschikbaar. Kennismaken met studentenstad Zwolle kan bij de stands van de studentenverenigingen. De scholieren kunnen zich ook alvast online oriënteren op windesheim.nl/studiekiezen

Aanmelden

Belangstellenden melden zich aan via windesheim.nl/opendag en kunnen daar tevens het programma en de gratis open dag app downloaden. Op de open dag zijn uiteraard ook ouders en verzorgers van harte welkom. Zij hoeven zich niet aan te melden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.