kwf zoekt bestuursleden in raalte

KWF Kankerbestrijding Raalte zoekt bestuursleden. Binnen de gemeente Raalte zijn er jaarlijks ongeveer 350 collectanten actief die zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding. Dit wordt geregeld vanuit zeven afzonderlijke afdelingen: verschillende dorpen hebben hun eigen afdeling. Om de collectanten nog beter te kunnen ondersteunen, de zichtbaarheid van KWF regionaal te vergroten en kosten te beperken is KWF echter begonnen aan een bestuurlijke herinrichting van alle afdelingen in Nederland.

In 2014 heeft niet elk dorp, maar iedere gemeente een eigen KWF bestuur dat op lokaal niveau de collectanten ondersteunt, voorlichting verzorgt en nieuwe initiatieven ontplooit. Hiermee wordt het aantal afdelingen van 1600 naar 420 afdelingen teruggebracht. Ook in Raalte worden de zeven afdelingen samengevoegd tot één gemeentelijk bestuur.

Het is een flinke stap voor de afdeling omdat vrijwel het gehele bestuur nog gevormd moet worden. Regiocoördinator Jan Puthaar is met hulp van de collectecoördinatoren op zoek naar vrijwilligers die graag een bestuursfunctie zouden willen vervullen. De basisfuncties – voorzitter en penningmeester – moeten nog gevuld worden. Het bestuur stuurt samen de vrijwilligers en eventuele commissies binnen de gemeente aan. Het gaat hierbij niet alleen om de jaarlijkse collecte, maar om alle acties voor KWF die het hele jaar door binnen de gemeente georganiseerd worden.

Het Raalter KWF bestuur zal in de toekomst redelijk zelfstandig opereren. Zij kunnen eigen initiatieven ontplooien, passend bij de wensen en mogelijkheden van de gemeente. Naast het coördineren van de collecte, zal voorlichting op basisscholen en het organiseren of bijwonen van evenementen een belangrijke rol spelen. De gemiddelde tijd die een bestuursfunctie zal innemen varieert tussen de één en drie uur per week.

Als regiocoördinator is Jan Puthaar het eerste aanspreekpunt voor de bestuursleden. Jan: “Persoonlijk contact vind ik erg belangrijk. Ik probeer mensen te helpen die vastlopen of langs te gaan als daar behoefte aan is. Mijn streven? Een nationaal front tegen kanker. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer acties, hoe meer geld en hoe sterker we staan. Ik hoop dat we ooit de deur achter ons dicht kunnen trekken en kanker over tien jaar geen dodelijke ziekte meer is.”

Wil je een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker en ben je geïnteresseerd in een van de bestuursfuncties? Neem dan voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Jan Puthaar, 06-31631505 of Ruud Douglas 06-21553882 of per mail jputhaar@kwfkankerbestrijding.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.