kunstgebit controleweken bij tandlab elders

Een los zittend gebit, pijn en ongemak tijdens het eten óf een ingevallen mond zijn zo maar een aantal klachten bij het dragen van een gebitsprothese. Veel mensen ondervinden hier dan ook dagelijks de problemen van met alle gevolgen van dien. Tandarts Christel Elders van Tandartspraktijk Elders onderstreept nog maar eens het belang van een twee jaarlijkse controle van het kunstgebit én je mondgezondheid. “Doordat tanden en kiezen uit de kaak verwijderd zijn, slinkt het kaakbot met als gevolg een slecht passend kunstgebit. Een tijdige en professionele controle door een tandarts kan schade en pijnlijke klachten voorkomen.”

Tegenwoordig is het echt niet meer nodig om rond te lopen met de vele klachten die kunnen ontstaan bij het dragen van een kunstgebit. In het kader van een goede preventie en service kun je momenteel bij Tandartspraktijk Elders terecht voor een geheel gratis uitgebreid mondonderzoek en prothese-controle door tandarts Elders. “Enerzijds doen we dit om de oorzaak van uw klachten op te sporen, anderzijds om te beoordelen of je een gezonde mond hebt,” vervolgt de ervaren tandarts. Er wordt uit voorzorg gecontroleerd op afwijkingen aan de slijmvliezen, tong en speekselklieren. Wist je bijvoorbeeld dat 3% van alle kwaadaardige afwijkingen in de mond gelegen is? Implantaten onder een klikgebit moeten jaarlijks gecontroleerd worden. Vaak denken mensen ‘klaar te zijn’ als ze eenmaal een klikgebit hebben. Implantaten kunnen wel degelijk verloren gaan door geen of verkeerde zorg. De meest voorkomende problemen hierbij zijn losse schroeven of tandsteen rondom het implantaat welke door onze mondhygiëniste verwijderd kan worden. “Na het mondonderzoek beoordelen wij of we je kunnen helpen door jouw prothese te laten opvullen of middels het maken van een nieuw (klik-) gebit. Tevens kijken we of je in aanmerking komt voor vergoeding van uw verzekering en regelen wij voor je de aanvraag of machtiging voor de behandeling.”

Naast de tandartspraktijk aan de Kerspelweg hebben wij sinds 2012 ook ons eigen tandtechnisch

laboratorium: Tandlab Elders. Hier wordt gewerkt met de nieuwste technieken en met de beste materialen aan al je tandprothetische oplossingen. Door de nauwe samenwerking met het Tandlab kunnen wij zorg dragen voor kwalitatief hoogwaardige protheses en hoeft u ook voor kleurbepalingen, reparaties of klachten niet meer naar een ander adres. Elders vertelt enthousiast verder: “Wij leveren je nieuwe kunstgebit al binnen één week én onder zeer goede garantievoorwaarden. Dat is echt een unicum.”

Elders wil ook meteen een groot misverstand uit de wereld helpen. “Een volledige prothese hoeft

helemaal niet duur te zijn! Vanuit de basisverzekering wordt hiervan maar liefst 75% vergoed. De kosten die vergoed worden door de basisverzekering gaan wel eerst van het eigen risico af. De eerste €360,- betaal je dus zelf. Niet zelden blijkt dat het eigen risico vaak al verbruikt is door bijvoorbeeld medicatie of een ziekenhuisbezoek. Als u ook de overige kosten vergoed wilt krijgen moet je hiervoor aanvullend verzekerd zijn.” Bij Tandlab Elders wordt u hierover – voor je persoonlijke situatie – vooraf uitgebreid geïnformeerd zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Het advies van tandarts Elders is kort en krachtig: “Blijf vooral niet rondlopen met een te oud gebit, pijnlijke klachten of een loszittend gebit. Voorkomen – is nog steeds beter – dan genezen. Je bent dan ook van harte welkom in onze praktijk waar een compleet deskundig team voor je klaar staat.”

Voor een afspraak en advies bel je Tandlab Elders: 0572-355 878. De praktijk is gesloten van donderdag 24 april tot en met zondag 4 mei. Voor meer informatie zie: staging2.tandlabelders.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.