karen tovmasjan zesde op ek gewichtheffen

Karen Tovmasjan, gewichtheffer uit Heino, heeft woensdagavond de zesde plek behaald op het Europees Kampioenschap Gewichtheffen voor Senioren in Tel Aviv, Israël.

De gewichtheffer uit Heino bracht bij het trekken een gewicht van 156 kilogram en bij het stoten 186 kilogram boven zijn hoofd. Door in totaal 342 kilogram te tillen, verbeterde hij zijn eigen Nederlandse record. De 342 kilogram was uiteindelijk voldoende voor een zesde plek in het eindklassement.

Tovmasjan is zeer tevreden met zijn resultaat: “Zowel bij het trekken als bij het stoten heb ik de Nederlandse records verbeterd. Het was een van mijn beste prestaties op een internationaal toernooi ooit. Ik hoop dat heel Nederland heeft genoten van deze gewichthefwedstrijd!”

De in Armenië geboren gewichtheffer streed in de gewichtsklasse tot 85 kilogram tegen negen andere gewichtheffers. De Europese titel ging naar Ivan Markov. De Bulgaar kwam tot een totaal van 385 kilogram en was de beste bij zowel het trekken als het stoten.

Tovmasjan debuteerde vorig jaar op het Europese hoofdpodium en behaalde destijds een dertiende plek. Door een gedegen voorbereiding en met hulp van sponsoren kon hij dit jaar meestrijden voor een plek in de top tien.

Na het Europees Kampioenschap in Tel Aviv bereidt Karen Tovmasjan zich voor op het Wereld Kampioenschap, dat in november plaatsvindt in Kazachstan. Daarnaast richt de ambitieuze gewichtheffer zich op zijn kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.