iets kunnen betekenen voor anderen

Door Paula Weitkamp-van Doorn, vrijwilliger bij het inloop- en eetcafé de Paraplu in Ommen

Goed doen voor anderen zonder daar iets voor terug te verwachten. Dat is het doel dat ik mezelf oplegde toen ik besloot vrijwilligerswerk te gaan doen. Sinds februari van dit jaar ben ik op maandagavond kok in het inloop- en eetcafé de Paraplu in Ommen. Het voelt fantastisch om iets te kunnen betekenen voor anderen. Helaas is de toekomst van het eetcafé onzeker en daarom zoeken we meer betrokken vrijwilligers zodat het eetcafé zo lang mogelijk open kan blijven.

Vanwege geplande bezuinigingen is de toekomst van het inloop- en eetcafé de Paraplu in Ommen helaas onzeker. Wel is duidelijk dat vrijwilligers een steeds grotere rol gaan spelen. Dit is dus het moment om iets voor je medemens te gaan betekenen. Zelf heb ik als 26-jarige freelance tekstschrijver een heel fijn leven waarin geen eenzaamheid voorkomt. Helaas weet ik dat dit bij veel mensen anders is en juist omdat ik het zo goed heb, wilde ik iets doen voor de mensen die het minder goed hebben.

Ik besloot vrijwilliger te worden en na een leuk gesprek met de RIBW (Regionale Instelling voor Begeleiding bij Wonen, Werken en Welzijn) kon ik aan de slag als kok in het inloop- en eetcafé de Paraplu in Ommen. Hier komen elke maandag en vrijdag ongeveer twintig Ommenaren bij elkaar om een gezonde maaltijd te eten. Ook Annie, Harrie en Taeke eten elke week mee. Alle drie komen ze vooral voor de gezelligheid. Annie vertelt: “Ik ben gescheiden en heb geen kinderen. In het eetcafé vind ik het gezellig omdat je samen met anderen eet.” Harrie vult haar aan: “Als je ouder wordt, word je steeds eenzamer. Het is lastig om nieuwe mensen te leren kennen.”

Het zou zo mooi zijn als ik meer mensen kan inspireren zich ook in te zetten voor zijn of haar naasten. Taeke sluit zich bij me aan: “De samenleving moet meer naar elkaar gaan omkijken.” Ben je geïnteresseerd en wil je iets voor een ander betekenen? De RIBW zoekt vrijwilligers die willen helpen in het inloop- en eetcafé op de maandag of vrijdag aan de Strangeweg 5 in Ommen. Neem contact op met Jelly Hiemstra via 06-10113246, j.hiemstra@ribwgo.nl of met Diny Vonder via 06-12973050 of d.vonder@ribwgo.nl voor meer informatie.

Geïnteresseerd in het uitgebreide artikel van vrijwilliger Paula? Ga naar de website van de RIBW: staging2.ribwgroepoverijssel.nl/website/over-ons/nieuws

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.