heino vocaal voert the crucifixion op

Heino Vocaal voert op 12 april The Crucifixion op. De Engelsman John Stainer heeft ‘The Crucifixion’ geschreven, over het lijden en sterven van Jezus Christus. Stainer vond dat ‘The Crucifixion’ geschikt moest zijn voor de meeste kerkkoren. Er zijn vijf liederen in opgenomen die door de gemeente kunnen worden meegezongen. Het programma duurt dan ook niet veel langer dan een uur.

Heino Vocaal staat bij de uitvoering in de Hervormde Kerk van Heino onder leiding van zijn vaste dirigent Joan Jonkman. Het orgel zal worden bespeeld door Henk Linker, organist van de St Georgiusbasiliek te Almelo en andere kerken. De baspartij zal worden gezongen door Niels Kuipers, zangleraar en oprichter van zangstudio OPTILT in Zwolle.Voor de tenorpartij komt Erik Bomers uit Oss, die onder andere als Evangelist heeft gezongen in de Johannes Passion van J.S. Bach en als Pilatus in de Markus Passion van R. Keiser.

Wie op 12 april komt luisteren in de Hervormde Kerk, zal verrast worden door zowel dit oratorium als zijn uitvoerders. De toegang is deze keer niet gratis, maar wel voordelig. Aan de kerk is de prijs 10 euro en in de voorverkoop bij de Smulbaai, The Read Shop en Tankstation van Wifferen 7,50 euro. Het concert begint om 20.00 uur en elke bezoeker krijgt een uitgebreid programmaboekje.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.