heiki laing uit haarle pakt podiumplek

MX Twente rijder Heiki Laing uit Haarle behaalde op Eerste Paasdag tijdens het NK MX2 motorcross in Varsseveld de derde plaats. De wedstrijd werd onder schitterende weersomstandigheden verreden en was de vierde van het seizoen. De opkomst was goed en het circuit lag er snel in.

De dag begon meteen goed voor Heiki en hij zette tijdens de kwalificatietraining de snelste tijd op de klok. De start van de eerste manche was goed, maar Heiki werd in de bocht ingesloten waardoor hij in het middenveld aan de wedstrijd moest beginnen.

Hij zette meteen flink aan waardoor hij de eerste ronde op de negende plaats door kwam.

Gedurende de resterende vijfentwintig minuten en twee ronden, kwam hij uiteindelijk als derde over de finish.

De start van de tweede manche was opnieuw goed en pakte nu kopstart. Er werd hard gereden en Heiki moest twee mannen langs zich laten gaan. Ongeveer tien minuten voor het einde begon de vierde man aan te dringen waardoor de snelheid naar boven ging.

Hierdoor kregen Heiki en zijn belager opnieuw aansluiting met de eerste twee mannen.

Het werd een spannende slotfase die Heiki op de derde plaats afsloot. In de daguitslag waren de punten van beide manches goed voor een podiumplaats.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.