hardlopen in het donker loop naar de maan

Een bijzondere uitdaging, dat was het op zijn minst: ‘Loop naar de maan’. Vrijdagavond kon je in het pikkedonker hardlopen over de Toeristenweg tussen Nijverdal en Holten. De opbrengst van de loop wordt gebruikt door Team Lef, dat team doet op 7 juni mee aan de Roparun, een estafetteloop van ruim 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam.

Ter voorbereiding op die loop, die ook deels in het donker wordt afgewerkt, kon je meetrainen in het donker: Elke groep had 2 voorlopers die- als enige- verlichting droegen; ook een fietser begeleidde elk pelotonnetje. Vanaf de parkeerplaats Dalzicht in Nijverdal begaven de groepen zich richting Holten. Groepsgewijs, in het donker; een extra dimensie voor de hardlopers, die avond.

Zoals gezegd, het geld voor de Loop naar de Maan komt terecht bij Team Lef en zo weer bij de actiedoelen van Roparun. Zo heeft deze stichting de afgelopen jaren een groot aantal plaatselijke instanties kunnen ondersteunen bij activiteiten met mensen met kanker. Bijdrage aan hospices, ziekenhuizen, inloophuizen, ambulances en verzorgingsmateriaal voor patiënten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.