handbal hv kwiek bevo 24 22

Uitstekend spelende Kwiek wint van BEVO

Dinsdagavond stond de wedstrijd tussen Klink Nijland/ Kwiek en Bevo op het programma in de nacompetitie. Kwiek en Bevo stonden vooraf met evenveel punten aan de wedstrijd. Het was een belangrijke wedstrijd. Door beide teams werden in de voorgaande wedstrijden 5 punten behaald. In de eerste helft ging het gelijk op en was het de ploeg uit Panningen die na 30 minuten op voorsprong stond: 9-10. In de eerste kwartier van de tweede helft was de Raaltese equipe heer en meester. De dames stonden verdedigend uitstekend en aanvallend ging alles er in waardoor er een ruime voorsprong van 19-12 ontstond. Kwiek kon dit niveau niet volhouden en liet BEVO terugkomen. Kwiek won de wedstrijd met 24-22.

In de eerste helft ging het gelijk het op tussen beide teams, vooral in de eerste 10 minuten stond het bij beide teams de dekking sterk. Vooral de keeper aan de zijde van BEVO was in het begin sterk, Ze pakte bijna alle ballen die op haar afgevuurd werden. Voor de rest van de eerste helft ging het qua spel gelijk op en dat was met rust ook aan de stand te zien 9-10.

Het leek wel of de Raaltese equipe in de rust wakker is geschud, want de dames waren het eerste kwartier heer en meester. Bevo wist nog wel de eerste treffer van tweede helft te maken, maar daar bleef het bij. Kwiek dat al snel in ondertal kwam in de tweede helft ging op dat moment alle registers open, door een goede aanval en een mooie onderschepping van Aemy Visser wisten ze de score om te draaien naar een 13-11 voorsprong. In 8 minuten tijd wisten de dames de voorsprong uit te bouwen naar een 18-12 stand mede door een uitstekend spelende Marieke Brinkhuis. Zij nam het initiatief zowel aanvallend als verdedigend. De Raaltese ploeg wist alleen dit hoge niveau niet vast te houden. BEVO wist weer te scoren en kwam met nog 5 minuten te spelen. De voorsprong van Kwiek was nog maar 4 doelpunten en de riante voorsprong die ze hadden opgebouwd waren ze weer snel kwijt. De ploeg kwam verder niet meer in problemen en won de wedstrijd met 24-22 van BEVO.

Zaterdag staat de laatste wedstrijd op het programma uit tegen Bentelo. Weet Kwiek dit te winnen, dan is het zeker van de ontmoeting tegen Hellas voor de laatste plek in de Eredivisie.

Marieke Brinkhuis 7, Lisa Oosterwijk 6, Nicole Hemmink 3, Aemy Visser 3, Hanne van Rossum 3, Loes Oortwijn 1, Rosanne Blankhorst 1.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.