halve finale grasbaanraces klaar voor start

Motor- en automobielclub (MAC) ‘Van Dedem’ houdt dit jaar de eerste halve finale van de Europese Kampioenschappen Grasbaanraces. Een unicum voor de organisator van de jaarlijkse Internationale Grasbaanraces.

“Omdat de finale vroeg op de internationale wedstrijdkalender staat en deze in Frankrijk wordt gehouden, zijn wij gevraagd om de organisatie van de eerste halve finale op ons te nemen”, vertelt Iwan Hagedoorn namens de club. “Het is heel bijzonder en blijkbaar niet onopgemerkt gebleven dat wij grote evenementen goed aan kunnen.”

In totaal 18 topcoureurs uit zeven verschillende landen komen aan de start van de ‘Specialklasse’ tijdens de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces. De club houdt deze traditiegetrouw op Tweede Paasdag.

Maandag 21 april worden naast de halve finale EK ook de internationale zijspannen, ST2 en de 250 cc specials verreden. Ook aan deze laatste klasse zit een internationaal tintje, er rijden in ieder geval twee Britten en een Duitser mee met de special in Balkbrug. De deelnemers zijn allemaal jonger dan 16 jaar. In die laatste klasse komt ook Dave Meijerink aan de start. Het jonge talent uit Schuinesloot is clubrijder voor MAC Van Dedem en is tijdens de nieuwjaarsreceptie geïntroduceerd. De 250 cc specials is de opstap naar het grotere werk, waar Dave in de toekomst mee wil racen om de ereplaatsen. Ook Harriet Zwiers maakt haar opwachting op de maandag bij de ST2. Zij is de enige vrouw die meedoet.

Naast de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces houdt de club in samenwerking met de AMBC Staphorst nog een wedstrijddag. Dit keer voor de Jeugd- en Nationale klassen in de Grasbaansport. Dit evenement vindt plaats op de zaterdag na Pasen, 26 april aanstaande. Ook deze races hebben een spectaculair karakter, want de punten tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap. Grasbaancoureurs vanaf 7 jaar racen mee met deze wedstrijd.

Vanwege de verscherpte alcoholregelgeving wordt er aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol geschonken. Daarnaast is het niet toegestaan zelf (fris)drank in glas mee te nemen naar de races. In blik is het wel toegestaan. Er wordt bij de ingangen gecontroleerd.

Meer informatie vind je op staging2.macvandemen.nl, op Facebook (staging2.facebook.com/grasbaanracebalkbrug) en op Twitter (staging2.twitter.com/deGrasbaanraces)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.