green kids bezoekt landschap overijssel dalfsen

Donderdag 17 april is de tv uitzending te zien waar Lodewijk Hoekstra samen met Jonas, Lorenzo en Tamisha uit Zwolle Jonas, Lorenzo en Tamisha uit Zwolle, op bezoek zijn bij het prachtige Landgoed de Horte. Dit mooie Landgoed in Dalfsen is de thuisbasis van Landschap Overijssel. Samen met “boswachter” Carin gaan de Green-kids op zoek in het bos naar dode bomen. Want weet je eigenlijk wel dat dode bomen heel belangrijk zijn in de natuur? Carin en presentator Lodewijk Hoekstra vertellen daar in deze uitzending van alles over. Reden te meer om vanaf volgende week maandag iedere dag naar Green-kids te kijken. Maar breng zelf ook een bezoek aan De Horte, je kan hier heerlijk wandelen en klauteren in het pas ontwikkelde stukje Speelnatuur, ontdek het gewoon zelf!

Vanaf maandag iedere dag op tv

De12Landschappen, de overkoepelende organisatie waartoe ook Landschap Overijssel behoord , komen samen met RTL Nederland voor het vijfde seizoen met Green-Kids.Vanaf maandag 14 april 2014 zijn de Green-Kids en ‘groenexpert’ Lodewijk Hoekstra, bekend van het programma ‘Eigen Huis & Tuin’, dagelijks te zien bij RTL Telekids. Het televisieprogramma gaat over het ontdekken van natuur, samen op avontuur gaan en samen plezier maken. “Het is superleuk om samen met kinderen de natuur in te gaan, lekker vies te worden en van alles te ontdekken. Bewustwording van de natuur en de manier waarop we daarmee omgaan, staat daarbij centraal”, aldus presentator Lodewijk Hoekstra.

Laat kinderen buitenspelen!

In elke aflevering gaat Lodewijk op pad en laat hij de kids zien wat zij zelf allemaal met hun ‘groene vingers’ kunnen doen. Dat doet hij bij zijn ‘boshuisje’, een school of in een natuurgebied van één van de twaalf Landschappen. Samen bekijken ze waterbeestjes, fossielen, dode bomen, alles over de eendenkooi, de schooltuin en nog veel meer.

Landschap Overijssel vindt het belangrijk dat kinderen naar buiten gaan. Met Green-Kids worden kinderen, maar ook ouders en leraren, geïnspireerd om de natuur in de buurt te ontdekken.

Uitzending: vanaf 14 april van maandag t/m vrijdag om 16.45 uur, zaterdag om 11:10 uur en zondag 16:10 uur bij RTL Telekids. Kijk voor meer informatie op staging2.green-kids.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.