Home / archiefcentraal / gratis toegang kasteel nijenhuis en beeldentuin

gratis toegang kasteel nijenhuis en beeldentuin

Tijdens het Nationale museumweekend kun je zowel het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle als Kasteel het Nijenhuis en omliggende beeldentuin (Heino/Wijhe) gratis bezoeken. In Zwolle zijn onder meer de nieuwe tentoonstellingen ‘Meer macht’ en ‘Felix Nussbaum – Kunstenaar in ballingschap’ te zien, in het Nijenhuis ‘Jan Voerman – Landschappen, wolkengezichten en bloemstillevens’.

Uit de nalatenschap van acteur Henk van Ulsen verwierf Museum de Fundatie onlangs zo’n 60 schetsen en tekeningen van de hand van Jan Voerman sr. Tot en met 9 juni is een groot deel van deze werken samen met ruim honderd schilderijen en aquarellen van ‘de IJsselschilder’ te zien in Kasteel het Nijenhuis. De weidse landschappen, stille wolkengezichten, grazende koeien en lieflijke bloemstillevens geven een prachtige kijk op Voermans oeuvre.

De beeldentuin rond Kasteel het Nijenhuis is één van de grootste en meest bijzondere van Nederland. In de siertuin, op de gazons en tussen de bomen van het park rond het kasteel, worden zo’n 80 beelden van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland tentoongesteld. Een van de eerste beelden op de route is de kubistische ‘Zonnewijzer’ van Ossip Zadkine. Elk jaar verhuist één of meer van deze beelden tijdelijk naar het bekende Lowlands Festival.

Beide locaties zijn op 5 en 6 april gratis geopend van 11.00 en 17.00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website: www.museumdefundatie.nl of bel 0572-388188.

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.