go ahead eagles verliest van efficient heerenveen

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond met 0-2 verloren van SC Heerenveen. In de Adelaarshorst waren de Friezen niet eens zo heel veel beter, maar de ploeg van Marco van Basten ging beter om met de spaarzame kansen. Door deze nederlaag is Go Ahead Eagles nog altijd niet helemaal zeker van handhaving in de Eredivisie.

De eerste helft was van een droevig niveau. Er gebeurde maar heel weinig voor de beide doelen. Grootste kans voor de Eagles was voor Marnix Kolder. Na een hoekschop stond hij helemaal vrij, maar de spits kopte de bal naast het doel van Kristoffer Nordfeldt. Een half uur later liet Joost van Aken zien hoe het wel moet. Hij zette de Friezen op voorsprong door wel raak te knikken uit een hoekschop.

De Eagles begonnen sterk aan de tweede helft. Erik Falkenburg was tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker, maar telkens vond hij Nordfeldt op zijn weg. Daar waar de thuisploeg kansen liet liggen, deed Heerenveen dat niet. Na prima voorbereidend werk van Bilal Basacikoglu was het goaltjesdief Alfred Finnbogason die van dichtbij het duel besliste. In de slotfase kreeg Go Ahead nog wel kansen op de aansluitingstreffer, maar het leek alsof de bal er niet in mocht.

Door deze nederlaag is Go Ahead Eagles nog altijd niet helemaal zeker van lijfsbehoud. Wanneer PEC Zwolle morgen wint van RKC Waalwijk, is dat wel het geval. Volgende week gaat Go Ahead Eagles op bezoek bij Vitesse.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.