gele stippen op de veilige routes naar school

Vrijwilligers van KBS St. Jozef uit Wijhe hebben onlangs gele stippen op de weg gezet om de veilige routes van en naar hun school aan te geven. Dit gebeurde in het kader van een gezamenlijk project tussen de school, gemeente Olst–Wijhe en provincie Overijssel. Met een intentieovereenkomst, die op 5 februari ondertekend is door wethouder Cor van den Berg en Titia Claassen, directeur van KBS St. Jozef, is de samenwerking tussen gemeente en school vastgelegd.

Doel van dit project is: kinderen en ouders wijzen op eventuele risico’s in het verkeer, veilige routes van en naar school aangeven en kinderen eerder zelfstandig naar school laten fietsen. Dat dit zinvol is, mag blijken uit een landelijke trend dat kinderen minder ervaring in het verkeer hebben, omdat zij langer door hun ouders met de auto naar school worden gebracht. Als zij later naar het middelbaar onderwijs gaan en zelfstandig een langere en vaak drukkere route moeten afleggen leidt dit tot meer ongelukken.

Tijdens dit project zijn de meest gebruikte routes geselecteerd, die ouders en kinderen naar en van school gebruiken. Deze zijn vastgelegd in een boekje. In dit boekje zijn ook de aandachtpunten op deze route beschreven. Het boekje is te vinden op de website van de school (staging2.jozefschoolwijhe.nl) en wordt ook verstrekt aan de ouders van nieuwe leerlingen.

KBS St. Jozef blijft actief bezig met de veilige schoolomgeving en school-thuisroutes. Mede dank zij de inzet van de verkeersouder van KBS St. Jozef Edward Rosendaal wordt ook een jaarlijkse verkeersweek georganiseerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.