geen nieuwe getuigen in zaak haarman

De gemeente Raalte komt in de rechtszaak met oud-wethouder Ben Haarman niet met nieuwe getuigen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. Begin deze maand gaven juristen van de gemeente aan meer getuigen tegen de oud-wethouder te gaan zoeken extra bewijs te verzamelen. Dat extra bewijs komt er dus niet.

De gemeente Raalte en de oud-wethouder zijn in een rechtszaak verwikkeld. Haarman verkocht zijn boerderij aan de Heesweg voor uitbreiding van het industrieterrein De Zegge aan de gemeente Raalte. In dat land werd een enorm stortgat gevonden. Dat had Haarman moeten zeggen, vond de gemeente, en spande een rechtszaak aan om de kosten van sanering op Haarman te verhalen.

Raalte wilde eerst schikken, maar Haarman hield voet bij stuk: hij wist niks van een stortgat, dus waarom zou hij schikken? De rechtbank volgt de uitleg van Haarman. Het feit dat Haarman zijn hele leven op de boerderij heeft gewoond, is nog niet een bewijs dat hij wist van het stortgat, stelde de rechtbank in een tussenvonnis.

Om meer bewijs te verzamelen, mocht de gemeente Raalte meer getuigen oproepen. Begin deze maand gaf Raalte te kennen zich nog te willen beraden over het aantal getuigen. Nu lijkt het erop dat de rechter een uitspraak moet doen op basis van de getuigenverklaringen die ze nu al heeft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.