fun en focus vermaakt dementerenden

Martha Roessen en Corinda van Tilborg hebben een andere manier ontwikkeld om met diepdementerende ouderen om te gaan. Instellingen bieden deze mensen verzorging en daarnaast willen ze soms ook iets bijzonders voor hen organiseren. Vaak is het voor deze doelgroep te veel en veel te druk op de afdeling, daarom hebben Roessen en Van Tilborg iets nieuws bedacht: “Bleu-Bleu”.

Via clowns en theatertechnieken proberen ze met “Bleu-Bleu” mensen die aan dementie lijden uit hun innerlijke leefwereld te halen om zo tot contact te komen. Door deze manier van benaderen willen ze vreugde en rust brengen binnen de psychogeriatrische afdelingen van een zorginstelling.

Bleu–bleu zoekt vanuit rust contact met de dementerende ouderen, benadering van deze mensen is meestal zonder taal en met een positieve insteek. De outfit is Delfts-blauw en de materialen die ze gebruiken zijn herkenbaar voor de dementerenden. In het contact tussen “Bleu- Bleu” en de oudere ligt vooral het accent op het uiten van emoties.

Met hun bedrijf Fun & Focus staan de twee voor ontmoeting, ontroering, onbevangenheid en mensgerichtheid waar humor en plezier centraal staat. Als “Bleu-Bleu” brengen ze gezelligheid, warmte en contact op de afdeling. Ook geven ze trainingen aan het personeel. Ze hopen binnen Salland meerdere huizen kennis te laten maken met dit nieuwe concept.

Voor meer informatie kijk je op staging2.funandfocus.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.