expositie werk prijswinnaars ken je kunst

Tijdens een spannende eindpresentatie afgelopen woensdag werd duidelijk wie de uiteindelijke winnaars waren, waarbij leuke prijzen werden uitgereikt aan telkens drie prijswinnaars voor de groepen 6, 7 en 8. Nu zijn de illustraties voor iedereen te bekijken.

Ken je kunst

De cursus Striptekenen was voor de eerste keer onderdeel van “Ommen Kids – Ken je Kunst”, waarbij kinderen van de basisscholen in Ommen kennis konden maken met diverse kunstdisciplines. Het was meteen één van de best bezochte workshops. Initiator en striptekenaar Fer Elzinga had besloten om een illustratie te laten maken bij een scène uit een kinderboek.

Fer Elzinga over de cursus: “Illustraties spelen een belangrijke rol in kinderboeken en het leek ons leuk dat de kinderen daar zelf mee aan de slag zouden gaan. Als verhaal heb ik gekozen voor de slotscène uit het kinderboek “De verschrikkelijke badmeester” van Jozua Douglas, die overigens zijn jeugd doorbracht in Balkbrug. Het boek is geschreven voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Deze slotscène bood de cursisten genoeg keuzes om er een persoonlijke illustratie van te maken.

In twee voorafgaande cursusdagen heb ik de deelnemers verteld waar je op moet letten als je een illustratie gaat maken. Het gebruik van basisvormen, het maken van een compositie met behulp van de Gulden Snede, het tekenen van perspectief en de uitwerking van de illustratie in een eigen stijl. Er zijn fantastische resultaten uitgekomen, waardoor het niet makkelijk was om de winnaars te kiezen”.

Expositie bij Boekhandel Bruna

Mensen die de inzendingen graag willen bekijken kunnen tot en met zaterdag 10 mei terecht in Boekhandel Bruna op de Kruisstraat 3 te Ommen, waar alle inzendingen van de deelnemers worden tentoongesteld. Hierna kan iedereen zijn eigen tekening in de winkel ophalen. De prijswinnaars krijgen ook de oorkonde die bij hun prijs hoort.

Prijswinnaars

De prijswinnaars zijn: In Groep 6: 1e prijs: Thimo Bosma van CBS De Kardoen, 2e prijs: Olaf de Greeff van CBS De Kardoen en 3e prijs: Anouk Scherpenkate van Het Koloriet. In Groep 7: 1e prijs: Renske van Kraanen van CBS Ichthus, 2e prijs: Matthijs van Berkum van CBS De Ark en 3e prijs: Ramon Strooboscher van CBS Hoogengraven. In Groep 8: 1e prijs: Vera Boschman van CBS De Kardoen, de tweede prijs in deze groep werd gedeeld door Lisa Makkinga van CBS Hoogengraven en Matthijs Bakker van CBS De Kardoen.

Voor alle prijswinnaars was er een door Boekhandel Bruna beschikbaar gestelde tekenset, voor de tweede prijswinnaars aangevuld met een Doeboek van de Stichting Tekenen voor Kinderen. Het boek “De Verschrikkelijke Badmeester” van Jozua Douglas was een extraatje van Boekhandel Bruna voor de eerste prijswinnaars.

Vervolg

In november organiseren Bruna Ommen, de Bibliotheek en Fer Elzinga bij voldoende belangstelling een nieuwe serie workshops met als thema: Teken je eigen Verhaal, waarbij kinderen een stripverhaal gaan maken over iets wat ze zelf hebben beleefd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.