Home / archiefcentraal / expertgroep onderzoekt sanering olasfa

expertgroep onderzoekt sanering olasfa

De gemeente Olst-Wijhe heeft een expertgroep ingeschakeld om de sanering van Olasfa in Olst te onderzoeken. Sinds 2006 wordt er gewerkt aan de sanering van het Olasfaterrein. Dit geeft regelmatig onrust omdat omwonenden bezorgd zijn over de relatie tussen de sanering en hun gezondheid.

“Verschillende instanties hebben hierover rapporten uitgebracht. Als gemeente hebben we geconstateerd dat deze rapporten verschillende uitkomsten hebben, waardoor er onduidelijkheid kan ontstaan. Daarom heeft de gemeente de GGD IJsselland verzocht om een expertgroep van het Centrum Gezondheid & Milieu van het RIVM in te schakelen en advies te vragen”, laat de gemeente weten.

Deze Expertgroep is een netwerkorganisatie en bestaat uit een aantal vaste leden aangevuld met experts op het betreffende terrein, zowel van binnen als van buiten het RIVM. In dit geval gaat het om deskundigen uit de medische, toxicologische, psychologische, sociale, ethische en communicatieve hoek. De Expertgroep geeft een afgewogen en onafhankelijk advies over verdere stappen. De gemeente verwacht dat dit advies in juni beschikbaar is.

Lees ook

Hans de Kort: Windturbines

(ingezonden brief) Hans de Kort is weer in de pen geklommen om zijn ongenoegen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.