evenementen tekenen convenant alcholgebruik

Tijdens het KPJ feestweekend hebben zestien evenementenorganisaties een convenant met de gemeente Olst-Wijhe ondertekend. In het convenant staat onder andere dat de afspraken over schenktijden, leeftijdsgrenzen en dronkenschap in de huisregels opgenomen worden. Het is de bedoeling dat er nu geen alcohol meer wordt geschonken aan jongeren onder de 18.

De ondertekening vond plaats in de feesttent van de KPJ op de Boerhaar. Het is een bijzonder weekend voor de KPJ Boerhaar. Zij viert dit weekend het 50 jarig jubileum. Tijdens dit feest wordt het spandoek met de slogan “Pilsie op z’n tied, maar onder de 18 niet” gepresenteerd. Alle evenementenorganisaties die het convenant ondertekenen, mogen kosteloos gebruik maken van het spandoek.

Tijdens de evenementen wordt er met polsbandjes gewerkt om de leeftijd te kunnen controleren. De gemeente biedt in samenwerking met Vrijwillig Actief Olst-Wijhe en Tactus, de vrijwilligers van de evenementenorganisaties de mogelijkheid een cursus/ instructie verantwoord alcoholgebruik te volgen.

Eerder zijn al afspraken gemaakt met de supermarkten in Olst-Wijhe Ook worden afspraken gemaakt met sportverenigingen, buurthuizen en horeca in de gemeente.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.