erwin nyhoff geeft luisterconcert

Erwin Nyhoff speelde afgelopen zondagmiddag een luisterconcert in de grote zaal van zaal van bar/brasserie Zwakenberg. Deze keer niet solo, maar met oudste zoon Jim en met als special quest de Raaltense Rosalie Meijer. Rosalie heeft in januari van dit jaar, samen met Erwin Nyhoff en cabaretier Bert Visscher, het nummer Stars opgenomen.

Voor de pauze was het echte easy-listening. Erwin begon solo met een aantal ballad/California-achtige nummers. Het gezamenlijke optreden met zoon Jim startte met een uitstekende vertolking van Nowhere man van The Beatles. Twee stemmen en twee gitaren die elkaar op een natuurlijke manier aanvullen. Zoon Jim met een iets meer donkere en soms iets diepere/scherpere stem, die nog mooier en voller klinkt met de tweede stem van pa Erwin op de achtergrond. En prachtige eigen gitaarsolo’s.

Het geheel doet denken aan het aloude gezegde ‘dubbel-op is eens zo dik’. De synergie uit de samenwerking geeft een prachtig vol muzikaal resultaat dat direct refereert aan bijvoorbeeld The Everly Brothers, John Foggerty, Johnny Cash, Bob Dylan, Tom Waites, Simon and Garfunkel en Niel Diamond. Nummers als Cathy’s clown , Brown eyed handsome man en The sound of silence van Erwin en Jim zijn een ware beleving. Dat Erwin en Jim samen tot méér in staat zijn, bleek ook uit één van de vele andere muzikale hoogtepunten van de middag: een unieke uitvoering van Roll over Beethoven van The Beatles.

Rosalie Meijer verraste met méér dan haar cd-single Stars . Haar zelf geschreven nummer I’m doing fine without you heeft niet alleen duidelijke meezing-kwaliteit, maar zeer zeker ook hit-potentie.

Het concert eindigde met een gezamenlijk optreden van Erwin, Jim en Rosalie met bijzondere vertolking van Make you feel my love van Adéle. Het derde en laatste luisterconcert is op 4 mei 2014 in Expo Madrid in Dalfsen, met special quests zoon Jim en Yvette Herbrink.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.