Home / archiefcentraal / eagles wil 11 miljoen lenen van de gemeente

eagles wil 11 miljoen lenen van de gemeente

Go Ahead Eagles vraagt een lening van 11 miljoen euro van de Gemeente Deventer om het stadion te verbouwen. Voorzitter Edwin Lugt geeft aan dat deze verbouwing in twee fasen moet gaan plaatsvinden. De eerste fase zou in 2015 moeten starten.

De clubleiding van Go Ahead Eagles heeft in een brief aan de onderhandelaars van het nieuwe college geschreven dat het stadion op is. Dat meldt De Stentor . Een verbouwing zou nodig zijn aangezien de club anders niet meer kan voldoen aan de veiligheidseisen van de KNVB. De licentie zou dan in gevaar komen.

De Adelaarshorst moet na de verbouwing een capaciteit van 12.000 toeschouwers krijgen. Het aantal businessplaatsen moet worden verdubbeld, wat weer extra inkomsten moet genereren.

De profclub richt zich tot de gemeente omdat zij een lening bij de bank kansloos acht in deze tijd. Ook stellen Lugt en oud-voorzitter De Vroome deze lening de gemeente niks kost, maar met het oog op de rente zelfs geld oplevert.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.