eagles toont veerkracht en wint bij heracles

Go Ahead Eagles heeft de goede lijn na de zege tegen NAC weten door te zetten. De ploeg van Foeke Booy pakte wederom drie belangrijke punten in het uitduel met Heracles. In Almelo wonnen de Eagles met 1-2. De winnende treffer kwam op naam van Falkenburg na een bliksemsnelle counter.

In de eerste helft was er weinig goed voetbal te bespeuren op de kunstgrasmat in het Polmanstadion. Beide ploegen speelden wat ongelukkig. Het eerste gevaar kwam na 11 minuten van de rood-gelen van de voet van Falkenburg, maar hij schoot naast. Drie minuten later kreeg Antonia een enorme kans op de openingstreffer, maar een goed aangesneden voorzet van Houtkoop schoot hij over.

Na een half uur voetballen kreeg Heracles een aardige kans. Maar het goede schot van Rienstra na een afgeslagen voorzet kon worden gered door Andersen. Zes minuten later was het wel raak voor de Heraclieden. Rosheuvel was het eindstation na een goede omschakeling die werd ingeleid door een slechte terugspeelbal van Vriends.

Vijf minuten voor de rust kreeg Antonia dé kans op de gelijkmaker. Hij brak razendsnel uit en wist pasveer met een listig balletje te passeren. Maar de bal belandde op de paal.

In de tweede helft was het lange tijd de thuisploeg die het spel maakte. Pas in de 66e minuut kreeg Eagles haar eerste kans van het tweede bedrijf. Een goed aangesneden vrije trap van Van der Linden belandde op het hoofd van Kolder, maar hij wist deze vrije kopkans niet te benutten.

Twee minuten later was daar dan toch de gelijkmaker. Türüc ging op de rand van de zestien de één-twee aan met Kolder. Laatstgenoemde kaatste de bal keurig in de diepte en zette Türüc vrij voor Pasveer. Hij plaatste de bal beheerst in de hoek.

Heracles was duidelijk wat van slag door de gelijkmaker, waardoor de Deventenaren weer terug in de wedstrijd kwamen. Bel Hassani werd nog wel gevaarlijk met een schot in de korte hoek, maar Andersen liet zich niet verrassen.

Een kwartier voor tijd zette clubtopscorer Falkenburg zijn ploeg op een, op dat moment, verdiende 1-2 voorsprong. Na een goede solo van Türüc op het middenveld stuurde hij Antonia met een perfecte steekpass de diepte in. Antonia stoomde af op Pasveer, die uit zijn doel kwam. Falkenburg was echter goed meegelopen en dat had Antonia gezien. Hij legde de bal breed en de Utrecht-huurling kon binnen prikken.

In de 84e minuut kon Antonia de wedstrijd op slot gooien. Maar hij kon een lange solo vanaf de middenlijn niet afronden op het moment dat hij oog in oog met Pasveer kwam te staan.

De spanning in slotfase liep behoorlijk op. Bel Hassani en Haps hadden nog een opstootje en Antonia kon de laatste minuten in de catacomben doorbrengen. Hij kreeg rood na een duw in het gezicht van Te Wierik.

Ondanks de man-minder-situatie hield Eagles de laatste minuten stand en neemt het de punten mee naar Deventer. Hele belangrijke punten, aangezien de strijd om nacompetitie te ontlopen in volle gang is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.