drukte op koningsdag in heino

Na de ‘opening’ van Koningsdag 2014 trok er een stoet versierde fietsen door het dorp, waarbij duidelijk te zien was dat de jonge deelnemers weer hun uiterste best hadden gedaan om zichzelf en hun fiets mooi te versieren. Er werden twee prijzen uitgereikt, de mooiste fiets versierd door een jongen was voor Jochem en Ise had de mooist versierde meisjesfiets. Voor de kinderen was er zaterdagmiddag echter nog veel meer te beleven. De Scouting was zoals gebruikelijk weer van de partij, met onder meer een zelfgebouwde schommel. Ook was er een kinderprogramma in de tent op het plein naast Oortwijn, waar de Heinose clown Knapie de kinderen wist te vermaken. Later was hij ook ‘ gewoon op straat’ te vinden, waar hij voor de kinderen mooi gevormde ballonnen maakte.

Held van Heino

Rond de klok van drie uur werd bekend wie zich het komend jaar Held van Heino mag noemen. De afgelopen tijd heeft Heino mensen kunnen nomineren die zich veel inzet als vrijwilliger. Dit jaar werd Ed van der Schaaf onderscheiden tot Held van Heino. Van der Schaaf is bekend als voorzitter van de stichting Dorpshuus Heino. Hij heeft er jarenlang voor gestreden om in Heino een Dorpshuus te realiseren, en vorig jaar kon het Dorpshuus dan eindelijk haar deuren openen. Al zijn inzet hiervoor zijn reden genoeg om Ed van der Schaaf te benoemen tot opvolger van Jesse Middelkamp als Held van Heino. De Pompdagen waren aanwezig met een stand waar mensen ‘Pompmoat’ kunnen worden. Mevrouw Stegeman was de allereerste die zich aanmeldde om op deze manier de Pompdagen financieel te ondersteunen.

Op het plein naast de R.K. Kerk vonden ook diverse activiteiten plaats. Zo was er onder meer een Fakir, die een demonstratie vuurspuwen gaf. Dat was echter niet het enige: hij sprong in glasscherven en ging liggen op een spijkerbed. Dat laatste werd nog een stukje spectaculairder toen er nog iemand op de fakir mocht gaan staan ook. Op dezelfde locatie vond de wedstrijd het ‘ leukste, lekkerste, slimste trio van Heino’ plaats. Een variant op zeskamp waarbij trio’s het tegen elkaar opnamen . Gestreden werd er op het gebied van slimheid, kracht, inzicht, originaliteit en verder zijn er punten te verdienen als het er ‘lekker’ uitziet. Team Johnny Nijenhuis ging er met de eerste prijs vandoor.

De hele middag waren ook de diverse terrassen afgeladen vol, de lekkere temperatuur gaf daar ongetwijfeld aanleiding toe. De mensen op het terras voor Oortwijn hadden er muzikale ondersteuning bij, van de Sjompie Singers. Na 16:00 uur zette het muzikale gebeuren zich voort in de feesttent, waar de band 30 Euro Live, De Sjonnies en DJ Chiel optraden.

Bron: NuHeino.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.