digitale toerismekaart van luttenberg

De toeristische tips/adressen zijn ondergebracht in zeven categorieën: horeca; cultuur; overnachtingen; actief; kamperen; winkels en bezienswaardigheden. De leden hebben allemaal een digitale banner gekregen die ze op hun site kunnen plaatsen. Die bevat een directe link naar staging2.toerismeluttenberg.nl. De site is ook geschikt voor mobieltjes. Luttenberger Geert Besten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het Toeristisch Platform is een initiatief van klompenmaker Martin Dijkman. “Ik sta vaak op grote beurzen en manifestaties in het buitenland”, vertelt hij. “Ik raakte ooit eens aan de praat met een andere deelnemer. ‘Je moet ervoor zorgen dat er genoeg te eten en te drinken is, dan komen de mensen bij je’, zei hij. ‘Maar je moet ook zorgen voor genoeg entertainment, want dan blijven ze bij je staan!’ Dat heb ik in mijn oren geknoopt. En als je het zo bekijkt, is Luttenberg op toeristisch niveau een enorm goede partij. We bieden hier een ontzettend goede mix. Het is zonde om allemaal individueel de toeristen te trekken, dat moet je juist samen doen! Ik liep dan ook al jaren rond met het idee voor een toeristisch platform. Uiteindelijk wist ook anderen enthousiast te krijgen. Ruim een jaar geleden hebben we voor het eerst de koppen bij elkaar gestoken.”

Jenny Neppelenbroek, samen met haar partner Stefan Klein Toereers eigenaresse van Bed & Breakfast BuitenOosten vult aan: “Als ik zelf een leuk plekje zoek om vakantie te vieren, kijk ik op internet of er iets leuks te doen is. Als die informatie niet te vinden is, zoek je al snel verder naar een andere regio.”

Daarmee is het doel van het Toeristische Platform Luttenberg dus al min of meer geformuleerd: de gasten attenderen op hetgeen Luttenberg te bieden heeft en hen zo lang mogelijk in de regio houden. Vandaar ook dat categorie bezienswaardigheden met twintig vermeldingen op de kaart het grootst is. Van groentekwekerij tot oorlogsmonument, van Witte Wievenkoele tot paardenmelkerij. Jenny: “Het gaat niet alleen maar om de leden van het Toeristisch Platform, ook alle kleine, leuke initiatieven krijgen aandacht op de kaart. Samen maak je Luttenberg, en daar zijn al die kleine extraatjes net zo belangrijk bij.”

Uitkijktoren

Met de kaart is het eerste wapenfeit van het platform nu een gegeven. Maar er volgt, zo hoopt Martin, nog veel meer. “Tijdens de eerste vergadering hebben we ons in groepjes verdeeld en zijn we aan het brainstormen geslagen. Er kwamen de prachtigste ideeën uit voort om Luttenberg beter op de kaart te zetten en te promoten. Van abseilen van de kerk tot een ludieke actie om de tv te halen. De digitale kaart kwam daarbij ook naar voren. Maar er is nog een nieuw idee waarvoor ik me ook hard wil maken: een uitkijktoren op de berg, zodat iedereen van het uitzicht kan genieten. Zo’n toren stond er vroeger ook en het lijkt me geweldig om zo’n ding weer terug te halen.”

Voor zover Martin weet, zijn er geen dorpen in de regio rond Luttenberg die de toeristische promotie al eerder op dergelijke wijze hebben vormgegeven. “We hebben wel gezocht, maar konden weinig vinden.” Jenny: “Misschien is dat ook wel omdat Luttenberg gewoon ontzettend veel te bieden heeft.” Martin: “Maar we zijn ook niet heel uitgebreid aan het zoeken geweest. Wat willen we zelf, daar draait het bij ons om!” En wat dat betreft, durft Martin ook al wel een aankondiging te doen: “Die uitkijktoren komt er!”

De leden van het Toeristisch Platform Luttenberg zijn:

Dijkman Klompen-atelier; BuitenOosten B&B; Grotzooi; Pronksieraden; Paardenmelkerij ’t Schanebroek; Achtermaate ruimteverhuur; Camping De Huttert; ‘t Schippertie Rustpunt; Café De Schoenmaker; Café/cafetaria Spoolder; Groentekwekerij Anneke Olde Bijvank; Zwembad ’t Siel; Buitengewoon Landwinkel; Amfitheater ’t Lommerijk; Elckerlyc gemeenschapscentrum; De Boerschop groepsaccommodatie; Rustpunt Landerij Krukkert; Top Fit Salland; Mini-camping de Sent en Museum de Laarman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.