deventer op stelten week opgeschoven

Tijdens de achttiende editie van Deventer Op Stelten, van vrijdagavond 11 tot en met zondagmiddag 13 juli, zijn in de historische binnenstad en op locaties rondom het centrum ruim 150 gratis toegankelijke voorstellingen te zien. Dit jaar vindt het festival een week later plaats dan normaal in verband met het WK voetbal.

In principe wordt Deventer Op Stelten altijd in het eerste weekend van juli gehouden. Maar aangezien dit zou betekenen dat dit jaar de kwartfinales van het WK midden in het festival plaatsvinden, is besloten om de Koekstad een week later op stelten te zetten. De WK-finale vindt weliswaar plaats op zondag 13 juli om 21.00 uur, maar het festival is al om 17.00 uur afgelopen.

Het programma van Deventer Op Stelten bestaat uit hoogstaand buitentheater, spektakel op hoog niveau en voorstellingen die de stad in figuurlijke zin op stelten zetten. Het festival is een feestelijke ontmoeting met kunst en cultuur, met openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, maar ook met intieme theaterconfrontaties en meer ingetogen optredens.

Op het programma van de 18e editie zullen nationale en internationale topvoorstellingen uit Frankrijk, Spanje, Polen, Italië, België en Nederland staan. Op dit moment wordt de laatste hand aan het programma gelegd. Welke theatergroepen precies naar Deventer komen, wordt op dinsdag 6 mei voor genodigden bekend gemaakt.

Vanaf woensdag 7 mei is het festivalprogramma voor iedereen te bekijken op de website staging2.deventeropstelten.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.