de kort wil griffiekosten terug van raalte

Waarom Raalte de kosten van Blekkerhoek terugbetaalt? ‘In vergelijkbare situaties in het verleden hebben we de kosten ook altijd vergoed. Dat doen we nu dus ook,’ luidt de strekking van de argumentatie van Raalte. Daar ziet De Kort wel brood in. Hij heeft per brief het gemeentebestuur verzocht om griffiekosten van een zaak uit 2008 terug te betalen.

De Kort vroeg onlangs verduidelijking van de gemeente over zaken waarin vroeger griffiekosten zijn terugbetaald. Hij kreeg een antwoord zonder specifieke voorbeelden. “Ik ken echter wél een vergelijkbare situatie waarin u halsstarrig hebt geweigerd het onnodig betaalde griffierecht terug te betalen,” stelt De Kort tegen het gemeentebestuur. “Dit betrof het verlenen van een incorrecte bouwvergunning voor het restaureren van de kanaalbruggen. Een bouwvergunning die evident strijdig was met de eerder verleende monumentenvergunning! Pas tijdens de zitting gaf u aan, bereid te zijn de vergunning te corrigeren. Die correctie geschiedde enkele uren nadat de zitting plaatsvond, waarna wij het schorsingsverzoek hebben ingetrokken.”

“Per brief van 10 november 2008 verzocht ik u, om redenen van redelijkheid en coulance, het daarvoor onnodig betaalde griffierechte te vergoeden. U wees dit glashard af. De brief met het verzoek om vergoeding heb ik bijgevoegd.In uw antwoord van 8 april jongsleden schrijft u dat vergelijkbare situaties zich ‘in een wat verder verleden’ hebben voorgedaan. Als u dit beweert dan moet het toch mogelijk zijn ten minste een of twee voorbeelden te noemen. Als u dit niet kunt, dan begrijp ik uw stelligheid niet.”

“Op grond van de nieuwe inzichten en het feit dat u blijkbaar al lang geleden bent gestart met het teruggeven van leges in vergelijkbare situaties verzoek ik u uw afwijzing van mijn verzoek uit 2008 te heroverwegen. Indien u mijn verzoek honoreert verzoek ik u ook nu het bedrag te storten op de rekening van een goed, maar wel een ander doel dan vermeld in de brief uit 2008. Op grond van de actualiteit lijkt het mij voor de hand liggend het bedrag te storten op de rekening van de Speeltuinvereniging Blekkerhoek. Hier gaat het immers om vrijwilligers die zich inzetten voor hun gemeenschap.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.