de bongerd haalt 2300 euro op

Basisschool de Bongerd op de Boerhaar heeft donderdag 17 april een Paasmarkt gehouden voor het onderwijsproject Ang Galing! – Knap Gedaan! in de Filipijnen. Behalve dat het er erg gezellig was, heeft de markt ruim 2300 euro opgebracht. Er was een veiling, een verloting en er was van alles te eten, te doen en te kopen. De leerlingen verkochten zelf gemaakt spulletjes en van de middenstand in Wijhe had de school veel mooie prijzen gekregen.

Het project Ang Galing vindt plaats in Ilalim ngTulay (Onder de brug). Hier leven ongeveer 100 gezinnen in armoedige omstandigheden. Sommige al meer dan 20 jaar. Kinderen gaan onregelmatig of zelfs helemaal niet naar school. Als ze wel gaan hebben ze vaak een leerachterstand.

Het project is onder de aandacht gebracht door John Berendsen, leerkracht van de Bongerd. Hij zet zich met de Bongerd al langere tijd in voor deze gezinnen en hun kinderen. Het project heeft in januari 2014 de Johan Windprijs gewonnen van de stichting mijnplein. Dat betekent dat meerdere scholen van de stichting, waaronder dus de Bongerd, zich dit jaar gaan inzetten om het project te ondersteunen. De prijs stelt John Berendsen in staat om het project later dit jaar zelf te gaan bezoeken.

Eerder deze week heeft de Horizon uit Raalte al 3416,50 euro opgehaald voor hetzelfde project.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.