daniel lohues proat wel heel volle

Zijn reizen door Amerika met trein en greyhound, zijn bezoeken aan de buitenwijken van Nashville Tennessee met junks en prostitueetjes, het prikkeldraadmuseum waar hij te horen krijgt dat de Indianen het moeilijk kregen toen de bisons niet meer als trekvogels de prairie over konden sinds de uitvinding van het prikkeldraad, het zijn mooie verhalen, het blijven mooie verhalen.

Donderdag waren de verhalen wel wat lang. En soms had je ze dan al gehoord.

En dat ging qua tijd toch ook ten koste van de tijd die overbleef voor zijn prachtige songs. Man, wat een muzikant, wat een zanger, wat een tekstschrijver is die Lohues. Als die Drents om gezet zou hebben in Nederlands, of beter nog Engels, dan was het een wereldartiest geworden.

Maar dat wil Lohues niet. Die wil wel de hele wereld over, maar overal waar hij is, er is een ding wat hem steeds weer overkomt: hij wil terug naar huis. En dat sprak de Hoftheaterbezoekers wel aan. Dat ‘unheimige’ gevoel, “det wul bie mie niet uut de boek goane,” aldus Lohues, “mar as ik van Schiphol noar ’t oosten rieje, merk ik det det oplost. En dan iniens is het weg. Det is as ik bie Zwolle de brugge oaver binne. An het oosten van de IEssel, det is mien huus. Hier höar ik thuus.”

Applaus.

Veel praten, dus minder muziek. Maar wel een optreden tot bijna middernacht, dat dan wel weer. Uiteindelijk was het weer een geweldig optreden.

In ’t Hoftheater is dit hele weekend nog van alles te doen. Zoals vanavond het Late Night Talenten Café en morgen een Tim Knol Dag met overdag workshops (gratis entree), gekoppeld aan De Wraak van Salland en ’s avonds een optreden van Knol. Zondagmiddag staat Leonie Jansen op de planken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.