dames 1 salvora wint laatste duel van seizoen

Na een geweldig seizoen stond afgelopen zaterdag 12 april alweer de laatste wedstrijd op het programma. De allereerste wedstrijd van het seizoen was tegen SVS DS2 uit Schalkhaar. Die wedstrijd verloren we met ruime cijfers (17-25, 17-25, 16-25 en de laatste set wonnen we met 25-50). We wilden dus nog iets rechtzetten tegen dit team. Maar dat was niet de enige inzet: een derde plek in de poule was nog veel en veel belangrijker!

We vertrokken rond half 12 richting Schalkhaar. Althans, twee auto’s vertrokken inderdaad richting Schalkhaar. De derde auto dacht dat we in de Rohda-hal moesten spelen. Gelukkig kwamen ook zij via een korte omweg aan bij de sporthal in Schalkhaar. Daar aangekomen waren alle deuren nog dicht, maar na een minuut of 5 werd de zaal toch echt geopend. Na een broodje en wat drinken konden we de meegebrachte Salvora DS1-wedstrijdboekjes gaan vouwen en uitdelen. Een speelster van SVS vond het boekje van hun toch écht mooier.

Om half 1 liepen we de zaal in. Terwijl de meegereisde moeders de boekjes ook op de tribune aan het verspreiden waren konden wij beginnen aan onze warming-up op … hoe zullen we het zeggen… dreunmuziek. Wakker waren we in ieder geval toen we aan de wedstrijd konden beginnen.

Gelijk in set 1 namen we een geweldige voorsprong door veel service-druk te produceren. Ook de aanvallers waren lekker op dreef en er werd fantastisch verdedigd. Toch lieten we SVS nog even dichtbij komen, maar de voorsprong was groot genoeg. Toen we de set zelf konden afmaken met de serve en aanval werd met 17-25 de set door Salvora gewonnen!

Set 2 schepte een heel ander beeld. De hele set lang stonden we elke keer 2 of 3 punten achter. Na een time-out wisten we op gelijke hoogte te komen. Direct nam SVS een time-out maar wij waren er op gebrand door te stomen. Dat deden we: een prachtige serve-serie en geweldige rally’s brachten ons voorbij SVS. Bam! 2-0!

Set 3 leek erg op set 1. We kwamen direct op een voorsprong en bouwden dit steeds verder uit. De aanvalsters wisten de juiste plekken op te zoeken met prikballen en konden op de goede set-ups hard en goed aanvallen! Vooral de service-druk die we als team weer konden neerleggen zorgde voor de nodige punten. Uiteindelijk wisten we ook set 3 met 16-25 te winnen!

Van te voren wisten we dat wanneer we zouden winnen van SVS, we sowieso als 3e zouden eindigen in de poule. Dat was dus gelukt! Blijdschap alom, maar er moest nog een set gespeeld worden en die wilden we ook absoluut winnen. In het begin verliep de set wat onrustig. Maar zelf waren we de rust zelve: we bleven er voor werken en dat wierp halverwege de set zijn vruchten af. We kropen stapje voor stapje dichter naar SVS toe. Op een gegeven moment stonden we zelfs gelijk. Dat het een spannend einde zou worden stond vast. Na een aantal set-points niet te hebben benut waren er twee publiekswissels aan de kant van SVS. Op de stand van 26-27 in ons voordeel sloeg SVS de bal met de aanval in het net. Een dikke 4-0 overwinning én een derde plaats behaald! Een geweldig gevoel. En dat gaan we maandag vieren met………..!

We willen het meegereisde publiek ontzettend bedanken, maar ook het publiek dat elke zaterdag weer op de tribune zat bij dames 1! We hopen jullie bij eventuele PD-wedstrijden weer te mogen begroeten en anders graag tot volgend seizoen!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.