dames 1 asc62 terug in de 1e klasse

Het kampioenschap is binnengehaald met een smalle selectie, een selectie die dit seizoen veel is geplaagd door blessures en speelsters die om verschillende redenen langs de zijlijn zijn gaan staan. Hierdoor moest er vaak een beroep worden gedaan op de speelsters uit het 2e team, dat wordt getraind door Teun van de Kamp en Danielle Dekker en ook op de talentvolle B-jeugd van trainer Erwin van Veen. Voor de winterstop stond Dames 1 derde in de competitie maar misschien wel door of ondanks de steeds wisselende samenstelling stond er opeens een hecht team, zonder de gevestigde namen, dat vastberaden de strijd had ingezet om het seizoen als beste af te sluiten. SC Angelslo, SC Klarenbeek, vv De Weide, Be Quick ’28 en vv den Ham hebben lang meegestreden om de titel waardoor er sprake was van een spannende- en onvoorspelbare competitie door de vaak verrassende uitslagen. Vier wedstrijden voor het einde trad ASC’62 met 3 punten voorsprong aan als koploper tegen de nummer 2 én rechtstreekse belager SC Klarenbeek. Een wedstrijd die uiteindelijk beslissend bleek te zijn want door de 2-0 overwinning, met fraaie doelpunten van Susan Borger en Hannah Askes, lukte het ASC’ 62 de concurrentie op achterstand te zetten. Met een voorsprong van 6 punten en nog 3 wedstrijden te gaan leek niets een kampioenschap nog in de weg te staan. SC Genemuiden slaagde er met een 1-1 gelijkspel nog in het kampioenschap nog een week uit te stellen maar uiteindelijk werd het dan 19 april.

19 april: de kampioenswedstrijd

Halverwege de middag was Dames 1 Kampioen. Maar dat leek er in het begin nog niet op. De voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd stond in het teken van het regelen van een ‘platte kar’, kampioensshirts en muziek. Bijna zou vergeten worden dat er ook nog een wedstrijd te spelen was. Op dinsdag en donderdag werd er door de 1e selectie fanatiek getraind en spatten de vonken er nog van af op de trainingsvelden van het fraaie sportpark Gerner. Aanvoerster Mariska Lans liet voorafgaand aan de wedstrijd weten er op te rekenen dat zij de overwinning zeker niet cadeau zouden krijgen maar wel veel vertrouwen te hebben in een goede afloop. Lisanne Stokvis, Marit Rozemuller, Nikki Boeve, Lieke Paarhuis, Ellen Gort en Alie Tempelman-Mol starten vandaag op de bank. De tegenstander vv Pesse was de week ervoor gedegradeerd maar wekte de indruk zich desondanks niet bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag.

De tegenstander drong nog wel even aan maar wist de achterhoede, met in het doel Anne van den Top, Mariska Lans, Nienke Weijdeman, Anne Bremmer en Iris Boesenkool van ASC’62 bijna niet in de problemen te brengen.

Ondertussen werd op het middenveld een felle strijd uitgevochten door Danielle Visscher, Susan Borger, Rebecca Endeman en Esther Visscher. Voldoende voor het behalen van het kampioenschap doordat ook de spitsen in de voor vandaag gekozen 4-4-2 opstelling, Ingrid Lans en Hannah Askes, regelmatig speldenprikken bleven uitdelen richting het doel van vv Pesse.

De 1e klasse

In het seizoen 2006/2007 degradeerde ASC’62 uit de 1e klasse en een jaar later moest zelfs een stapje terug worden gedaan naar de 3e Klasse maar kon wel in het daarop volgende seizoen het verloren gegane terrein worden herwonnen door kampioen te worden van deze 3e klasse. In de jaren die volgenden in de tweede klasse, bleek het 1e damesteam een vaste waarde, een periode die ook is gebruikt om talentvolle jeugd in te passen. Hier ligt ook de basis voor de huidige successen. De damesafdeling van ASC’62, één van de grotere in de regio, wil dan ook met alle damesteams binnen de vereniging op het hoogst mogelijke niveau voetballen en daarnaast voetbalsters van alle leeftijden de mogelijkheid bieden om recreatief te voetbal op sportpark Gerner. Om de ambities van de club kracht bij te zetten, wordt bij de huidige bouwwerkzaamheden zélfs extra ruimte voor de damestak gemaakt. Dat past bij de plannen van de 1e selectie om volgend seizoen een rol van betekenis te gaan spelen in de 1e Klasse.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.