damclubs gaan samenwerken

De damverenigingen DDC (Deventer) en Laurel’s DamRa (Raalte) hebben besloten te gaan samenwerken. Een opgesteld plan van aanpak geeft aan dat beide clubs het komend seizoen spelers zullen leveren voor een Sallands Topdamteam. Onder de naam TDT Salland zal het tiental met ingang van het seizoen 2014-2015 uitkomen in de 2e klasse van de Koninklijke Nederlandse Dambond. Thuiswedstrijden zullen worden gespeeld in Laurel’s Raalte.

Er is gekozen voor samenwerking in plaats van een fusie. Beide clubs gaan zelfstandig als verenigingen verder met hun eigen competities. Door het plaatsen van een hoed boven de beide damclubs wordt beoogd een toekomstperspectief te bieden voor talentvolle nieuwe leden.Onder die hoed is een wedstrijdcommissie gevormd, waarvan de leden een link hebben met hun eigen vereniging.

Het standaardteam bezit een gemiddelde KNDB-rating van 948 punten. Daarnaast bezit het arsenaal aan wisselspelers een gemiddelde rating van 843 punten. Jeugdspelers zijn hier nog niet in meegerekend. Met een dergelijk team kan het komend seizoen in de tweede klasse van de Nationale Competitie naar verwachting goed met de bovenste ploegen worden meegedraaid.

De kosten voor deelname aan de Nationale Competitie worden naar evenredigheid verdeeld onder de beide clubs. Omdat het team merendeels uit spelers van Laurel’s DamRa bestaat is er voor gekozen de thuiswedstrijden te laten verspelen in Laurel’s Pannenkoekenhuis in Raalte.

In principe is het team bedoeld voor spelers van de beide genoemde clubs. Ook is de damclub Hartholt Olie DOS in Heino gepolst om aan deze samenwerking deel te nemen, maar deze club heeft vooreerst aangegeven het komend seizoen nog onder de eigen naam uit te willen komen.

Geïnteresseerde en enthousiaste belangstellenden in Salland, en ook oud-dammers, kunnen voor informatie terecht bij de secretariaten van de beide damclubs.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.