dalmsholtenaar finalist nk footgolf

Geruite kousen, felgekleurde polo’s, voetballen en verbaasde blikken waren allen ingrediënten van het eerste FootGolf toernooi bij BurgGolf Purmerend. Op 12 april vond daar een officieel kwalificatietoernooi voor het Nederlands Kampioenschap FootGolf plaats. Mannen en vrouwen uit heel het land waren naar Noord Holland afgereisd om daar met elkaar te strijden om tickets voor de finale van het nationaal Kampioenschap. Dalmsholtenaar Herman van de Keuken wist de tweede plaats te bereiken op zich daarmee te plaatsen.

Op 7 september vindt de finale van het Nederlands Kampioenschap FootGolf plaats. Ondanks dat het een nog erg jonge sport is, is dit NK een erg snel groeiend evenement. Dit is mede te verklaren door de aanwezigheid van enkele zeer bekende deelnemers zoals Frank de Boer, Roy Makaay en Denny Landzaat. Er is echter ook plaats voor zestig amateurs, die zich op toernooien zoals in Purmerend moeten kwalificeren voor deze finale. Drie spelers wisten bij BurgGolf Purmerend deelnamebewijzen voor deze eindstrijd te bemachtigen. De eerste was winnaar Paul Hulsebosch, maar Herman van de Keuken, speler van VV Lemelerveld wist zich als nummer twee eveneens te plaatsen deze finaleronde.

De twintigjarige Van De Keuken was erg blij met zijn ticket. “Fantastisch dat ik de kans krijg om met al die grootheden op de baan te staan. Vorig jaar slaagde ik er pas op het allerlaatste toernooi in me te plaatsen voor de finale. En eenmaal in de finale was ik toch wel onder de indruk van al die topvoetballers om me heen. Ik had me voorgenomen dat dit jaar anders te doen. En dat dat dan ook nog eens lukt op het allereerste kwalificatietoernooi is geweldig. Ik raad iedereen aan ook een poging te wagen op een van de volgende toernooien, zoals je ziet kan je je er zo maar tussen spelen.”

De kwalificatietour van FootGolf Holland doet nog verschillende andere golfbanen in Nederland aan. Zo is Haaksbergen op 13 juli gastheer en het circuit wordt afgesloten in Assen op 23 augustus. Op de finaledag is één startplek gereserveerd voor vrouwen. Deze kan verdiend worden op 01 juni, wanneer op golfbaan Spaarnwoude een speciaal damestoernooi wordt georganiseerd. Er gelden voor al deze toernooien geen toelatingseisen. Iedereen kan zich via staging2.footgolfholland.com aanmelden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.