concert op de beiaard tijdens koningsdag

Beiaardier Henk Veldman speelt op Koningsdag een feestelijk concert op de beiaard in de toren van de Kruisverheffingskerk te Raalte. Veldman, die op Koninginnedag 2012 in Rhenen voor Koningin Beatrix mocht spelen, heeft ook nu weer een spetterend programma samengesteld.

Het programma

Veldman opent met enkele werken uit de vorig jaar verschenen bundel “Laat ons juichen, Batavieren!”. Deze bundel is samengesteld ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk en bevat feestelijke muziek uit de ontstaanstijd van onze monarchie. Natuurlijk ontbreken de traditionele Koningsliederen tijdens de bespeling niet en zijn er Hollandse Hits uit de Gouden Eeuw, Hollandse Hits uit de na-oorlogse periode en Hollandse Hits uit de tegenwoordige.

Bekijk het hele programma in de bijlage. Het concert is in samenwerking met de Oranjevereniging Raalte georganiseerd en begint om 11.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.