burgemeester deventer opent aspergeseizoen

Door de zachte winter dit jaar kon de opening van het aspergeseizoen in Salland vroeg plaatsvinden. Burgemeester Heidema van Deventer stak bij aspergebedrijf ‘De Boerkamp’ van Hans Nieuwenhuis in Diepenveen de eerste Sallandse asperge en opende daarmee het aspergeseizoen in Salland.

Heidema gaf aan trots te zijn op de agrarische bedrijven in zijn gemeente, waaronder ook veel bedrijven zijn met een tweede tak zoals streekproducten of agrarisch natuurbeheer. Ook worden nevenactiviteiten in de toeristische sector gestart door deze agrarische bedrijven: van camping tot boerderijkamer en van groepsaccommodatie tot zorgboerderij. Dit draagt bij aan het verblijfstoerisme en natuurlijk het consumeren van het unieke streekproduct: de Sallandse asperge. De gemeente Deventer investeert in recreatie en toerisme en is tevreden met de promotie van de regio Salland in samenwerking met onder andere collegagemeentes in Salland.

Precies dertig jaar geleden (in 1984) plantte Herman Nieuwenhuis, de vader van Hans, de eerste aspergeplanten op het melkveebedrijf. Als tweede tak naast het melkvee, omdat vanwege de invoering van de superheffing, uitbreiding van de melkveetak zeer moeilijk werd. Na het overlijden van zijn vader, 10 jaar geleden, nam Hans met veel passie voor het melkvee en de asperges het bedrijf over.

Samen met vier collega-aspergetelers, horeca en het toeristisch bedrijfsleven in Salland participeert Hans Nieuwenhuis in de campagne ‘Salland Aspergeland’. Tijdens de campagne ‘Salland Aspergeland’ vinden tal van activiteiten plaats in Salland:

Zondag 27 april: Sallandse Aspergemanifestatie

Zaterdag 10 mei: Aspergedag bij Sallandse aspergetelers

Zaterdag 24 mei: Open dag bij Sallandse aspergetelers

Geheel aspergeseizoen: aspergesmaakfietsroute voor het hele gezin, heerlijke asperges eten bij diverse horeca in de regio Salland en dagverse asperges bij telers aan huis te koop.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.