broeklandse jachthond breekt records

De Ierse setter Ceasar van voorjager/trainer en eigenaar Henk ten Klooster uit Broekland heeft alle records voor het oorspronkelijke werk van dit jachthondenras gebroken. De jonge reu schitterde vorige week tijdens een driedaagse in Thuringen, Duitsland. Daar won hij tweemaal de internationale derby voor setters en pointers en scoorde eenmaal een derde plek, steeds met de hoogste kwalificatie: uitmuntend.

Al eerder had de setter het beste resultaat geboekt voor zijn soort op wedstrijden in eigen land dit voorjaar, een tweede plaats met zeer goed in Waterlandkerkje. Zijn resultaten in Duitsland zijn ongeëvenaard in de geschiedenis van deze jachthondensoort in ons land. Vanaf 2000 was er tot ‘Thuringen’ slechts een soortgenoot die de hoogste kwalificatie behaalde.

In het najaar wordt gepoogd de reu te kwalificeren voor deelname aan de Europese kampioenschappen die in maart 2015 worden gehouden in de Champagne in Frankrijk. De training voor dit specialistenwerk wordt veelal aan professionele hondentrainers overgelaten. Ceasar is volledig, in eigen land, getraind door zijn eigenaar in Broekland.

Door de successenreeks is de jonge setter al verzekerd van de Rembrandt Kerstenprijs voor de beste jonge Ierse setter van dit jaar van de Ierse Setter Club. Die prijs is vernoemd naar de schrijver van het in 2007 verschenen autobiografische werk ‘Hond Staat’ waarin het oorspronkelijke werk in woord en beeld wordt belicht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.