brede welzijnsinstelling voor olst wijhe

De projectgroep Brede Welzijns Instelling heeft onlangs haar definitieve rapport ‘Op weg naar een brede welzijnsinstelling in de gemeente Olst-Wijhe’ gepresenteerd. De vijf betrokken uitvoeringsorganisaties (Stichting Kulturhus Olst-Wijhe, Stichting Welzijn Olst-Wijhe, Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, Stichting de Kern en Landstede Welzijn) geven hiermee aan dat ze de intentie hebben om gezamenlijk als één brede welzijnsinstelling vanaf 1 januari 2015 verder te gaan.

De gemeente wilde een versterking van het welzijnsveld en heeft opdracht gegeven om één welzijnsinstelling te vormen. Deze signalen ontving de gemeente ook tijdens het interactieve proces rondom de Sociale Toekomstvisie. De uitvoering is aan de betrokken partijen overgelaten waarbij een onafhankelijke procesbegeleider en ambtelijke ondersteuning is geleverd.

Met één brede welzijnsinstelling in onze gemeente willen we één herkenbare plek voor onze inwoners realiseren waar ze voor ondersteuning terecht kunnen. Daarnaast gaan we er vanuit dat één organisatie meer samenhang en samenwerking op activiteiten kan realiseren en wordt bespaard op kosten die niet direct aan ondersteuning gekoppeld zijn. Tenslotte hebben de vijf uitvoeringsorganisaties zich gecommitteerd aan het uitgangspunt dat één nieuwe rechtspersoon verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van het inhoudelijke pakket. Dat betekent dat alle huidige activiteiten van de vijf huidige uitvoeringsorganisaties die betrekking hebben op het werkgebied Olst-Wijhe een verantwoordelijkheid worden van deze nieuwe rechtspersoon.

De projectgroep bestaat naast de vijf betrokken organisaties uit de Wmo-adviesraad, de ouderenbonden en Toine Bindels (oud raadslid en indiener initiatiefvoorstel Sociale Toekomstvisie). Daarnaast hebben belangenbehartigers ook een stem gehad in de projectgroep. De vijf betrokken uitvoeringsorganisaties hebben de intentie om vanaf 1 januari 2015 te starten met één Brede Welzijnsinstelling. Tot 1 januari zullen nog tal van onderdelen verhelderd moeten worden waarbij de projectgroep weer ondersteund wordt door een externe procesbegeleider.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.