Home / archiefcentraal / boerenpicknick tussen de varkens

boerenpicknick tussen de varkens

Picknicken en varkens kijken, dat kan op zondag 4 mei. Jeroen en Nieske Neimeijer organiseren een boerenpicknick op hun biologische varkensbedrijf in Heino. Tussen 10:00 uur en 17:00 uur ben je welkom om te genieten van een picknick in een mooi stukje Salland.

Jeroen en Nieske vinden het leuk en belangrijk om te laten zien wat ze doen op hun biologisch varkensbedrijf. “We delen onze passie en liefde voor de varkens en ons bedrijf graag met mensen uit het dorp, de regio en ook daarbuiten. We laten graag zien wie we zijn, wat we doen en waarom wij doen wat we doen”, vertelt Nieske.

Bezoekers kunnen een picknickpakketje kopen en dat op het erf of in de wei opeten. Naast de picknick zijn er diverse andere activiteiten, bedoeld om er een leuk dagje uit voor het hele gezin van te maken. Er is een speur- en puzzeltocht om meer te weten te komen over varkens. En in de stal is er een knuffelhoek met biggen. Wie dat wil kan met biggen of op een trekker op de foto. Daarnaast is er een springkussen, een grote zandbak en een terras. De studieclub van varkenshoudsters ‘Boerin inzicht’ is in roze overalls aanwezig om de bezoekers te informeren over de varkenshouderij.

De opbrengsten van de verkoop houden Jeroen en Nieske niet voor zichzelf, maar geven ze aan een goed doel: BIG Challenge, veehouderij tegen kanker. Het team van BIG Challenge fietst op donderdag 5 juni voor de zesde maal zo vaak mogelijk de berg Alpe d’Huez in Frankrijk op, om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

In 2012 deden Jeroen en Nieske zelf mee en eigenlijk wilden ze dit jaar weer gaan. Maar omdat zij op 31 mei hun eerste kindje verwachten, is dat niet haalbaar. “Door de opbrengsten van deze picknickdag aan het goede doel te schenken, dragen we toch ons steentje bij”, aldus Nieske.

De picknick en open dag op het biologisch varkensbedrijf van Jeroen en Nieske Neimeijer vindt plaats op zondag 4 mei, van 10.00 tot 17.00 uur aan de Bosweg 4 in Heino.

Lees ook

KokkieBikes Hellendoornse bossentocht voor mountainbikers

LEMELERVELD – Cycling Lemelerveld presenteert op zondag 31 oktober de KokkieBikes Hellendoornse bossentocht. Er zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.