bijna heel atb en cyclocross team in actie

In het paasweekeinde (20/21 april) staat voor de wedstrijdmountainbikers traditioneel de PaasBike in Nieuwkuijk op het programma. Ook dit jaar was deze wedstrijd weer de openingswedstrijd van de MTB Topcompetitie. Bijna het voltallige ATB & Cyclocross Team Lemelerveld nam deel aan deze wedstrijd.

Op zondagochtend beet Jeroen Wessel het spits af bij de Amateurs. Na een matige start kwam hij na 1 ronde op positie 25 door. Tijdens de wedstrijd kon Jeroen nog tal van plaatsen goedmaken en passeerde de eindstreep als 16e.

Rubin van de Kruisweg reed op zondagmiddag zijn wedstrijd bij de Nieuwelingen. Na een snelle start kwam hij als snel in een grote kopgroep te rijden. Na één ronde te hebben gereden viel de grote groep uiteen en streed Rubin samen met twee anderen voor plek acht. Helaas kwam hij in de laatste ronde ten val nadat hij op de rockgarden moest uitwijken voor een renner voor hem. Met een lekke band als gevolg viel hij ver terug en finishte als 31e.

Op Tweede Paasdag maakte Dennis van de Kruisweg zijn rentree bij de Junioren nadat hij vorige maand een polsbreuk opliep. Dennis finishte tijdens zijn eerste wedstrijd op positie 25. Bij de Elite Dames stond Lyan Rensen aan het vertrek. Na een redelijke start kwam Lyan in aanraking met een paaltje waarna ze op achtervolgen was aangewezen. Al vrij snel reed Lyan terug naar een plek bij de eerste twintig. Na een sterke finale schoof ze nog een tweetal plaatsen op en finishte als 17e.

Raymond van de Kruisweg en Niels Luisman stonden aan het vertrek bij de Elite/Belofte Heren. Raymond vertrok goed vanaf de laatste startrij. Nadat hij bijna de gehele wedstrijd uitzicht had op een top-twintig klassering moest hij in de laatste twee ronden nog een aantal plaatsen prijs geven. Raymond finishte in de middenmoot op plaats 23 overall. Hiermee werd hij 11e belofte (u23).

Niels vertrok eveneens goed in dezelfde wedstrijd. Tijdens het eerste wedstrijddeel lag het tempo zeer hoog waarna Niels besloot zijn eigen tempo te gaan rijden om zichzelf niet op te blazen. Na een solide wedstrijd passeerde hij als 35e de eindstreep.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.