bezoekers weten historisch festival te vinden

Het Historisch Festival bij manege de Hoogeweg in Raalte wordt Tweede Paasdag goed bezocht. Door de regen kwam het bezoek wat langzaam op gang, maar tegen de klok van 13.00 uur dacht voorzitter Hans Groeneveld ongeveer duizend mensen op het festivalterrein te hebben.

Met het thema ‘een rondje door de tijd’ biedt het festival een dagje uit voor het hele gezin. Van Vikingen tot de Koude Oorlog en wat er tussenin zit. Mooie acts, prachtige muziek, een kampement, een arena, meer dan genoeg vermaak voor kinderen, oude ambachten, een valkenier, een schaapsherder, entertainment, demo’s, clinics en natuurlijk oldtimers, trekkers en stationaire motoren.

Wie het festivalterrein opkomt, wordt gelijk meegesleept naar een andere tijd. Kampementen staan opgesteld, een arena in het midden waarin verschillende demonstraties worden gegeven en wie wil, kan een rondje langs verschillende oude ambachten maken. Hoe vroeger bier gebrouwen werd? Je kunt het op het Historisch Festival zien.

Valt er even een buitje? Binnen in de manegehal is prima vermaak. Want buiten is een arena ingericht, maar binnen ook. De binnenarena is volledig gericht op kinderen. Recht tegenover die arena is een horecaplein ingericht. Zo kunnen de ouders iets drinken en de kinderen lekker spelen.

Buiten zijn ook muziekoptredens, maar die zijn meer gelieerd aan het Historisch Festival. Traditioneel, maar vooral ook gezellig en met een link met het verleden. In de buitenarena worden verschillende demo’s van vechtkunst gegeven.

Het Historisch Festival is nog tot 17.00 uur te bezoeken. Zie ook staging2.historischfestivalraalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.