bekerwinnaar pec kan niet stunten tegen psv

PEC Zwolle gaf vol gas in de openingsfase en ging op zoek naar een vroege treffer. Zo kreeg Klich uit de draai al snel een kans. Aan de andere kant was het echter ook Park die op goal knalde.

Na ruim twintig minuten voetballen keek PEC al tegen een achterstand aan. PSV kwam namelijk wat beter in de wedstrijd en dit resulteerde in een doelpunt van Jurgen Locadia.

Tien minuten na de openingstreffer hield Boer de PSV-spits van zijn tweede doelpunt in het duel af. Maar duidelijk was dat de bezoekers gevaarlijk werden.

Aan de andere kant leverde Bart van Hintum een flinke pegel af. Zoet had er moeite mee, maar wist de inzet wel te keren. Het ging PSV wat moeizamer af en Zwolle rook bloed. Voor rust werd er echter niet meer gescoord.

Na rust was het PEC dat de kansen had. Na meerdere goede pogingen viel in de 62e minuut de verdiende gelijkmaker. Mustafa Saymak kon de bal aannemen in de zestien na een voorzet van invaller Narsingh en schoot met scherp. Zoet was kansloos op het goed geplaatste schot, waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen.

Toch kreeg PEC een kwartier voor tijd nog de deksel op de neus. De compleet onzichtbare Ruiz kopte een goed aangesneden voorzet achter Boer, waardoor PSV wederom op voorsprong kwam. PEC Zwolle zette in de slotfase nog wel alles op alles om de gelijkmaker te produceren, maar het mocht niet baten.

Door de nederlaag moet PEC de negende plaats afstaan aan ADO Den Haag, dat in eigen huis knap won van AZ (2-1). PSV staat door het resultaat na vandaag op een vierde plek. Mede doordat Go Ahead Eagles een gelijkspel wist af te dwingen tegen Vitesse.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.