Home / archiefcentraal / basisschool leerlingen doen verkeersexamen

basisschool leerlingen doen verkeersexamen

Leerlingen van de basisscholen in de gemeente Raalte hebben gister het verkeersexamen gedaan. In totaal deden er 393 leerlingen mee aan het examen. Het verkeersexamen bestaat uit een schriftelijk deel met vragen over verkeersregels en een praktisch deel waar het toepassen van de verkeersregels in verkeerssituaties wordt gecheckt.

Het schriftelijk deel is op donderdag door de school zelf afgenomen. Op vrijdagmorgen is het praktisch examen afgenomen nabij het SV Raalte Sportcomplex. De Lions Club Raalte en Veilig Verkeer Nederland afdeling Raalte organiseerden dit met behulp van vrijwilligers.

Onder toezicht van de Politie Raalte hebben de leerlingen van de verschillende scholen het parcours met de fiets gereden. Leerlingen maken de meeste fouten in voorrangsregels en moeten volgens de Politie beter letten op de stopstreep. Bij het praktijkexamen zijn de meest gemaakte fouten het niet uitsteken van een hand en het niet goed achterom kijken bij het afslaan. In totaal waren er 490 fouten geconstateerd, dat betekent gemiddeld iets meer dan 1 per leerling.

Jaarlijks vallen er 15 dodelijke slachtoffers en 350 gewonden tijdens het lopen en fietsen in de leeftijdsgroep 10 tot 15 jaar. Veilig Verkeer Nederland wil dit soort ongevallen zoveel mogelijk voorkomen en gebruikt daarbij onder andere het verkeersexamen.

Lees ook

Infobijeenkomst over entree Hof van Rakhorst

HEINO – De werkgroep Heino Centrum houdt op dinsdag 28 september een informatiebijeenkomst in Café …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.