anton grotentraast is wesepenaar van het jaar

Tijdens Koningsnacht inn het Wapen van Wesepe werd de Wesepenaar van het jaar 2014 bekend gemaakt. Fred Dijkgraaf, die vorig jaar deze titel in ontvangst nam, had de eer het straatnaambord met daarop de naam van zijn opvolger Anton Grotentraast te onthullen.

Anton werd door vele verenigingen genomineerd vanwege zijn inzet bij tal van deze verenigingen en activiteiten. Hans van Tartwijk, voorzitter van Zomerfeesten Wesepe, zei: “Anton wordt door velen bestempeld als ‘stille kracht’ waar je nooit vergeefs een beroep op doet. Hij was en is actief bij de brandweer en revue gezelschap Tempo en stelt steevast met een brede glimlach zijn grond beschikbaar voor activiteiten zoals recent het Paasvuur en al vele jaren voor de Zomerfeesten in Wesepe. Typerend bij dit alles is de korte maar rake motivatie die op één van de voordrachten viel te lezen ‘bie Anton kan altied alles’.”

Als Wesepenaar van het jaar krijgt Anton een aantal privileges. Tijdens het kermisweekend in augustus wordt hij in het zonnetje gezet en zijn straatnaambord prijkt een jaar lang op het gazon voor de Klompenmaker. Ook wordt er een stoeptegel met zijn naam geplaatst in de ‘Weseper walk of fame’ op het kerkplein.

Aan de uitreiking ging een cabaret vooraf met de naam “He’j nog nieuws”. De lokale beroemdheden Bats en Tone (Bertus Kerkmeijer en Anton Grotentraast!) gaven hun visie op recente ontwikkelingen in het dorp. Ze waren nog niets verloren van hun oude glans. Een tweede duo, een stuk jonger, deed hetzelfde maar dan vanuit hun perspectief, Ruud Middeldorp en Roel Berends. Gerda Obdeijn en Willemien Niemeijer zongen het programma aan elkaar met drie nummers.

Na afloop van cabaret, de verloting en bekendmaking van de Wesepenaar van het Jaar kreeg de avond een muzikaal vervolg met de Weseper band “Impuls”. Met recht een zeer geslaagd Weseper feest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.