170 trucks door salland op truckersdag

Zaterdagmiddag gaat het weer gebeuren. Dan gaan de trucks weer door Raalte en de buurtdorpen om een rit maken met cliënten van Zozijn, Parabool en enkele deelnemers van de Zonnehof. Dit jaar rijden er ongeveer 170 trucks vanuit Raalte, het oude MBI terrein aan het kanaal, via Mariënheem, Haarle, Nieuw-Heeten, Heeten en Broekland naar Heino en weer terug.

“De cliënten verheugen zich al weer heel lang op dit evenement en daarom zijn we, als organisatie, weer blij dat het voor de tiende keer is gelukt genoeg trucks/chauffeurs bij elkaar te krijgen om er weer een gezellig festijn van te maken”, vertelt Ina Fontein van Soosorganisatie Zozijn.

Leden van D.U.S. ( Drivers Uut Salland) en de soosorganisatie van Zozijn hebben al vele uren aan voorbereiding erop zitten. Vanwege een verbouwing van Zozijn aan de Kemphaan is het niet mogelijk om van daaruit te vertrekken. Daarom is er gekozen om een grote tent te plaatsen op het MBI terrein en daar tevens de catering en muziek te laten plaatsvinden. Er is ruimte genoeg voor de trucks, zodat de cliënten er veilig en rustig kunnen instappen.

In de tent wordt door de vaste D.J. Bas muziek gedraaid en hij zorgt ook voor het verdere goede verloop van deze dag, zodat een iedereen weet wanneer hij/zij kan instappen. Carnavalsvereniging Haarle zorgt voor een heerlijk broodje hamburger voor de cliënt, zijn begeleider en de chauffeur na afloop van de toertocht. Er kan dan nog gezellig nagepraat worden met elkaar onder genot van een drankje.

“Natuurlijk zijn we ook dit jaar weer veel dank verschuldigd aan de leden van MC. Free Wheels en RAM ( motorclubs) en andere vrijwilligers, die voor de veiligheid op straat en langs de route zorgen. Ook zonder de financiële inbreng van sponsoren kunnen we deze dag niet organiseren, daarvoor onze dank.”

De rit start om 13.00 uur met het eerste konvooi van vijftig trucks. “We hopen op veel publieke belangstelling langs de route, want dit wordt zeer gewaardeerd.” Voor meer informatie kun je kijken op staging2.truckrunraalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.