zwolle te sterk voor eagles in ijsselderby

PEC Zwolle heeft zondag gewonnen van aartsrivaal Go Ahead Eagles. In het IJsseldeltastadion in Zwolle werd het 2-0. Drost en Fernandez scoorden namens de thuisploeg. De beste kans van de wedstrijd kwam op naam van Van der Linden, hij mistte een strafschop.

PEC Zwolle was vooral de eerste helft de betere van de twee. De ploeg van trainer Ron Jans kreeg een paar kansjes, maar wist de bal niet achter doelman Andersen te werken. Tot vlak voor rust. In de blessuretijd van de eerste helft zette Drost Zwolle op een 1-0 voorsprong.

Na rust kwam Go Ahead Eagles beter uit de kleedkamer. Goed was het nog steeds niet, maar de ploeg van trainer Foeke Booij creëerde wel een aantal kansen. De grootst kans van de Deventenaren kwam op naam van Jop van der Linden. Hij mocht het vanaf elf meter proberen, maar schoot slecht in. Boer wist de strafschop eenvoudig te keren.

In de slotfase kreeg Go Ahead Eagles nog een aantal grote kansen op de gelijkmaker, vooral in de blessuretijd. Zo hadden de bezoekers misschien nog wel een penalty moeten krijgen vanwege een handsbal en was doelman Andersen dicht bij een doelpunt met een omhaal. Maar het was Fernandez die namens PEC de wedstrijd besliste. Met een mooie actie liep hij door de verdediging van de Deventenaren om de bal vervolgens onder Andersen door te schieten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.