workshop bouwen met strobalen

Een huis bouwen of verbouwen met muren van strobaal. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Wil je zelf ervaren hoe dat moet? ’t Natuurlijk Huus geeft een workshop op vrijdag 28 maart. Daar doe je kennis en ervaring op.

In een dag durende workshop laat stromeester Rens Borgers kennis maken met strobaalbouw. Zien, voelen en ervaren dat strobouw zorgt voor een prettig leefklimaat. Inspiratie opdoen, praktische bouwmethoden begrijpen en zelf aan de slag gaan om te ervaren hoe het is om met stro te bouwen. De workshop geeft inzicht in de theorie een kort stukje geschiedenis en zoomt in op de praktische kant van strobalen bouw.

De workshop duurt de hele dag en kent voor de middag een theoretisch deel met een stukje geschiedenis, de eigenschappen van stro, wat volgens het bouwbesluit mag, hoe dat nou zit met muizen en brand, en natuurlijk vooral hoe goed het isoleert. Als je ook de bouwtechnieken geleerd hebt, ga je na de lunch zelf aan de slag: de muren bouwen van het bijgebouw van ’t Natuurlijk Huus.

’t Natuurlijk Huus is een voorbeeldproject voor natuurlijk wonen.
Daar wordt een bijgebouw annex leslokaal neergezet voor vergaderingen, excursies, cursussen en lezingen. De kopse kanten van het gebouw krijgen hennep-muren, de langsgevels worden van strobaal opgetrokken.

In de pauzes kun je in de bibliotheek van ’t Natuurlijk in strobouw-boeken neuzen, maar ook andere natuurlijke ideeën opdoen.

Stromeester Rens is lid van Strobouw Nederland en deelt graag zijn kennis. Strobouw Nederland ondersteunt de workshop ook.

De dag duurt van 8.30 uur tot 16.00 uur. Kosten 75 euro per persoon. Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Aanmelden via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.