winnaars raalte lachen breeduit

”Dit is geweldig natuurlijk,” vertelt een stralende Ben Nijboer. Zijn VVD ging van 3 naar 4 zetels in de Raalter raad. “Hier hebben we keihard voor geknokt. Het is mooi dat we ons lokale geluid hebben laten horen.”

Jacques van Loevezijn, nu CDA-wethouder, zag zijn partij twee zetels verliezen. “Dat is jammer, maar aan de andere kant: Gezien de landelijke trend denk ik dat we het verlies binnen de perken hebben weten te houden. Aan de campagne heeft het niet gelegen.”

Dat beaamt ook de partijgenoot van Van Loevezijn, Elly van Steen. “Ik ben hier heel blij mee. We hebben met deze uitslag een meerderheid gehouden. De kiezer heeft gezegd ‘coalitie ga zo door’, dus ik ben een tevreden mens. We hebben de afgelopen periode aardig wat reuring in de partij gehad en dat is niet op ons afgestraald.” Van Steen verwacht dat met deze uitslag de coalitie van CDA en GB verder kan.

Egbert den Daas zag zijn Lokaal Alternatief van een naar twee zetels groeien. “Erg blij. Lokaal Alternatief heeft laten zien dat we geen eendagsvlieg zijn. Ons concept heeft gewerkt. Heino heeft gezien dat we vier jaar lang voor Heino gestaan hebben.”

Harry van Kampen mag met zijn SP weer twee zetels in de raad bezetten. “Ik ben content met de uitslag. We wisten niet hoe de uitslag uit zou pakken. We hebben geen afspraken over restzetels gemaakt, dus we kunnen stellen dat we het echt op eigen kracht hebben gedaan.”

Frank Niens van Gemeentebelangen Raalte hield met zijn partij zeven zetels. “Ik ben blij en tevreden met de uitslag. Het is als collegepartij altijd lastiger om je status te handhaven. Dus prima zo.”

De partijgenoot van Niens, André Bennink, staat er iets minder vrolijk bij. “Ik had verwacht dat we naar een goeie negen zetels gingen. We hebben het verloren in Heino. Heino heeft ons afgerekend op onterechte insinuaties op Carla Hoge, we weten allemaal hoe het met haar gaat. Dat is onterecht en te vreselijk voor woorden. Maar ik ben ook wel blij hoor.”

Alexander Kreule, nummer twee bij de VVD stelt dat zijn partij een beloning voor het raadswerk van de afgelopen vier jaar heeft gekregen. “Heel blij dat we tegen het landelijke sentiment in zijn gegaan.”

Ook D66 kan een klein feestje vieren, de partij verdubbelde haar zetelaantal en ging van 1 naar 2.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.