winnaars hoogstaande optocht heino

Heino heeft al jaren een kwalitatieve hoogstaande optocht waarbij het de laatste jaren stuivertje wisselen is bij de grote wagens met ’t Giet Vedan en De Grûspollen. Ook dit jaar was het niveau van zowel’t Giet Vedan als De Grûspollen zeer hoog.

De jury let op kleine details zoals; originaliteit, kleur, techniek, afwerking, humor, kleding en schmink. Uiteindelijk behaalde ’t Giet Vedan met als thema ontSPANJE, net 2 punten meer dan De Grûspollen. De organiserende Sökkestoppers zijn blij met de nieuwe aanwas van deelnemende groepen zoals Zeg ik Niet. Dit resulteerde in de aanmoedigingsprijs van de jury.

“Je ziet jaarlijks dat ze groter bouwen, de techniek en afwerking verbeteren en kwalitatief mooiere wagens afleveren. Ze kloppen aan beide de gevestigde namen”, aldus Martijn Jansman van de Sökkestoppers. Er is duidelijk veel tijd en moeite ingestoken om de wagens en loopgroepen piekfijn in orde te laten zijn. Kosten noch moeite zijn gespaard. Veel wagens hadden ook bewegende onderdelen Dit jaar liepen meer dan 700 mensen mee in de optocht. Een absoluut record.

Bij de kleine loopgroepen won Ken ik óe voor de Oelewappers die alweer voor de 25ste keer meeliepen. Derde werd Schorrie Morrie. Bij de kleine wagens won De Ploeg voor Zeg ik Niet en basisschool de Springplak won met 1 punten verschil nipt van basisschool De Dolfijn. Het programma van de Sökkestoppers is te vinden op staging2.sokkestoppers.nl

Uitslagen Carnavals optocht 2014

Een/Tweelingen:

1. Nico Neplenbroek, Ik wals alles plat

2. Yvonne Hondeveld, Oma’s social media

3. Duo zonder naam, Als je carnaval niet meer kan trekken, dan moet je duwen

Kleine Loopgroepen:

1. Ken ik ‘oe, Ken ik oe heeft carnaval in het vizier

2. Oelewappers, Met carnaval laten wij ons niet kisten

3. Schorrie Morrie, Wij halen alles van stal voor een koninklijk carnaval

Scholen:

1. Basisschool de Springplank, Carnaval is pas feest als de pinguïns zijn geweest

2. Basisschool de Dolfijn, Dol fijn met carnaval onder water!

Kleine wagens:

1. De Ploeg, Met carnaval komen wij goed uit de verf

2. Zeg ik niet, Carnaval in Brazilië is top, maar wij zetten heel Salland op z’n kop

Grote wagens:

1. ’t Giet Vedan, Het is carnaval dus ontSPANJE

2. De Grûspollen, Door piraterij gestrand, op een fantastisch carnavalseiland

3. ’t Gruppeteam, Met carnaval zijn wij in sprookjesland

4. The Party Animals, Bob de Bouwer

Meer foto's